Bakan'ın 'mücbir sebep' gafını Bakanlık düzeltti

Bakan'ın 'mücbir sebep' gafını Bakanlık düzeltti
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın 'koronavirüs paket tur iptali için mücbir sebep sayılabilir’ ifadelerine Ticaret Bakanlığı’ndan düzeltme geldi. Bakanlığın açıklamasında söz konusu durumun sadece 4 ülkeyi kapsadığı ifade edildi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın paket tur iptalleriyle ilgili açıklaması acenteleri zor durumda bırakmış, acenteler çok yoğun bir iptal talebiyle kaşı karşıya kalmıştı. Sonradan açıklama yapan Ticaret Bakanlığı, söz konusu durumun sadece dört ülkeyi kapsadığına dikkat çekti.

Çin, İtalya, İran, Irak turları için geçerli

Hürriyet’ten Burak Coşan’a konuşan Ticaret Bakanlığı yetkilileri, koronavirüsün tüm ülkelere dönük tur iptali için mücbir sebep sayılmayacağını açıkladı. Seyahat yasağı ve uçuş iptali ile ilgili bir kısıtlama getirilmişse bu mücbir sebep olarak değerlendirilecek. Burada tüketicinin hakkı teslim edilecek. Daha açık bir deyişle İtalya, Çin, Irak ve İran dışındaki ülkelere yapılacak turlarda koronavirüs salgını mücbir sebep olarak sayılmayacak.

Onaran: Ne uyarı var ne de uçuş kısıtlaması

Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran da, “Tüketici için geçeli olan durum acente için de geçeli olmalı. İtalya, Çin ve İran gibi ülkelere seyahat uyarısı yapıldı. THY’de uçuşları durdurdu. Biz de bu noktalara yapılacak seyahatleri iptal ettik. Tüketicinin isteklerini yerine getirdik. Ancak Balkan ülkeleri, Güney Afrika, Portekiz gibi ülkeler için ne bir uyarı var ne de uçuş kısıtlaması. Bu ülkelere satılan turları diğerleriyle aynı potaya koymak doğru olmaz. Eğer tüketiciden gelen her iptal talebi mücbir sebep sayılırsa acenteler olarak çok zor duruma düşeriz” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 06.03.2020 - 13:28:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.