Bakanın açıklamsı ortalığı karıştırdı, acenteler zorda

Bakanın açıklamsı ortalığı karıştırdı, acenteler zorda
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın ‘Koronavirüse bağlı mücbir sebep dolayısıyla turlar iptal edilebilir’ açıklaması ortalığı karıştırdı.

TurizmGüncel

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın ‘koronavirüse bağlı mücbir sebep dolayısıyla turlar iptal edilebilir’ şeklindeki açıklaması, sektörde kaos yarattı. Bakanın açıklamasından bu yana acentelerin telefonlarının susmadığı, iptal taleplerinin peş peşe geldiği belirtildi.

Bakan Pekcan’ın açıklaması sektörü yıkımla karşı karşıya bıraktı

Konuyla ilgili olarak TurizmGüncel’e konuşan TÜRSAB Hukuk Başdanışmanı İlker Ünsever, ‘’Bakan Pekcan’ın açıklaması yüzünden insanlar, İspanya, Portekiz turlarını bile iptal etmek istiyor. Bakan’ın açıklamasında kast edilen ülkelerin İran, Çin ve İtalya olduğunu düşünüyorum. İyi niyetle yapılmış bir açıklama olmasına rağmen, sektörü bir yıkımla karşı karşıya bıraktı.’’ ifadelerini kullandı.

Uçak şirketleri ve oteller geri ödeme yapmıyor

Turizmin ticaretin bir parçası olmadığını ve turizm Turizm Bakanlığı tarafından konuşulması gerektiğini ifade eden İlker Ünsever, ‘’Bakan’ın açıklaması olayları körükledi. Bu resmen bir yıkım. Koca bir sektörü yok edebilir. Bakan Pekcan’ın açıklaması kendi içinde iyi niyetli olabilir ama turizmin kendi dinamikleri var. Bir ülkeye seyahat yasağı gelmemişse, uçuşlar devam ediyorsa, oteller çalışıyorsa acente turu nasıl iptal edip para iadesi yapacak? Mücbir sebep olmadığı için uçak şirketleri ve oteller geri ödeme yapmıyor. Bu durumda da tüketici ile acente karşı karşıya geliyor.’’ şeklinde konuştu.

İlker Ülsever, sadece endişe nedeniyle tur iptali talep etmenin hukuka uygun olmadığını da sözlerine ekledi.



Bu Haber 04.03.2020 - 16:37:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.