Bakan Uraloğlu açıkladı: İstanbul’da yeni metro hattı açılıyor

Bakan Uraloğlu açıkladı: İstanbul’da yeni metro hattı açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattını açacaklarını açıkladı.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, açılışı gerçekleştirilecek Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören- Bağcılar Kirazlı Metro Hattı'nda incelemelerde bulanarak Bakırköy Sahil İstasyonu'nda hatta ilişkin açıklama yaptı.

Uraloğlu, "Yarın açacağımız Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattımız 8,4 kilometre uzunluğunda ve 7 istasyonu bulunmakta. 7 istasyonda toplam 105 bin metrekare kapalı alanı inşa ettik ve çevre düzenlemesi ile peyzaj işlerini de tamamladık" dedi.

Açılacak hatla birlikte İstanbul’un toplam raylı sistem ağının ise 348 kilometreye ulaşacağını belirten Uraloğlu, bu yılın ilk çeyreği içerisinde, Bakırköy Sahil- Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Hattı'nın ardından Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik kesimi de tamamlayarak açılışını gerçekleştirme planlarının bulunduğunu söyledi.



Bu Haber 09.03.2024 - 17:44:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.