Bakan Soylu'nun açıklamaları Almanya'nın ardından İngiltere'de de gündem oldu

Bakan Soylu'nun açıklamaları Almanya'nın ardından İngiltere'de de gündem oldu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Avrupa'da, Almanya'da terör örgütünün toplantılarına katılıp sonrasında Türkiye’ye tatile gelenler konusunda tedbir alındığı” yönündeki açıklaması Almanya basınının gündeminde geniş yer aldı. Haberlerin ardından Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Soylu’nun sözlerinin bilinçli bir şekilde çarpıtıldığı ifade edildi. İngiliz Times gazetesi de açıklamaları sayfalarına taşıdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 3 Mart’ta Ankara’nın Polatlı ilçesinde yaptığı açıklamalar, gündem olmaya devam ediyor. Soylu, açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Avrupa'da, Almanya'da öyle terör örgütünün toplantılarına katılıp da ondan sonra gelip Antalya'da, Bodrum'da, Muğla'da tatil yapanlar var ya, onlar için de tedbir aldık şimdi. Hadi gelsinler bakalım havalimanlarından içerisi girsinler. Gözaltına alıp yallah, öyle kolay değil. Dışarıda hainlik yapıp, içeride, Türkiye'de keyfini, sefasını sürmek bundan sonra kolay değil.”
Açıklama Alman basınında geniş bir şekilde yer bulurken, haberlerde Türkiye’ye tatile gideceklerin tutuklanma riski olduğu vurgusu öne çıkarılmıştı.

ALMAN DIŞİŞLERİ: SOYLU’NUN AÇIKLAMASI MEVCUT DURUMDA HİÇ YARARLI OLMADI

DW Türkçe’de yer alan habere göre, Berlin'de düzenlenen olağan basın toplantısında konuyla ilgili soruları yanıtlayan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Adebahr, “Bu açıklamaların mevcut durumda hiç de yararlı olmadığı çok açık” diye konuştu.

SEYAHAT UYARISI GÜNCELLENECEK Mİ?

Bakan Soylu’nun açıklamaları ışığında Türkiye’ye seyahat tavsiyeleri ve uyarılarının güncellenip güncellenmeyeceği sorusuna ise Adebahr şu yanıtı verdi:

"Seyahat tavsiyeleri tarafımızdan sürekli olarak gelişmeler bağlamında güncellenmektedir. Şu andaki durumu da çok yakından gözlemlemekteyiz. Seyahat edecek olanların gayet tabii ki bu tavsiyelere bakmalarını öneriyoruz. Türk Hükümeti ile görüşmeler yürütüyoruz… Ayrıca seyahat tavsiyelerinde belirli bir süredir Türkiye’de tutuklanma riski bulunduğu konusuna işaret edildiğini de hatırlatmak istiyorum, bu özellikle Türkiye’nin algısına göre terör örgütlerine yakın olanlar için geçerli. Bunlar zaten tavsiyelerimizde yer alıyor… Türkiye’ye giden herkesi seyahat uyarılarımıza dikkatlice bakmasını öneriyorum. Orada Almanya’da düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilen sözlerin, Türkiye’de ceza kovuşturmasına yol açabileceği belirtiliyor.”

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: BİLİNÇLİ OLARAK ÇARPITILIYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bir açılış töreninde yaptığı konuşmanın özellikle Alman basınında geniş bir şekilde yer bulması sonrası Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı'nın internet sayfasında yayınlanan açıklamada Soylu'nun ifadelerinin bilinçli olarak bağlamından kopartıldığı ve haberlerin asılsız olduğu belirtildi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hami Aksoy tarafından yapılan açıklamada, "Bazı Alman medya kuruluşlarında, ülkemize seyahat eden Almanların karşılaşabilecekleri muamele hakkında asılsız haberlere yer verildiği görülmektedir. Sayın İçişleri Bakanımızın terörle mücadele kapsamında yaptığı beyanların bu bağlamdan koparılarak çarpıtılmasının maksatlı olduğu açıktır. Türkiye her zaman olduğu üzere Almanya ve diğer tüm ülkelerden gelen turistleri geleneksel Türk misafirperverliği çerçevesinde ağırlamaya devam edecektir" denildi.

İNGİLİZ TIMES GAZETESİ DE HABERLEŞTİRDİ

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, İngiliz Times gazetesinin Bakan Soylu'nun açıklamalarına ilişkin haberinde ise, "Hükümet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rejimine muhalefet ettiklerinden şüphelenilen kişilerin Türk topraklarına ayak basar basmaz gözaltına alınacaklarını söyledi" ifadeleri kullanıldı.  

Oliver Moody imzalı haberde, "Tehdit, özellikle Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya üzerinden Erdoğan'ı eleştirmemeleri konusunda uyardığı, Türkiye'ye seyahat etmek isteyen Alman ziyaretçilere yönelik gözüküyor" denildi.


Bu Haber 07.03.2019 - 12:57:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.