Bakan Şimşek'ten turizm sektörüne destek açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, turizm istatistikleriyle ilgili değerlendirmede bulunurken; konaklama vergisini yüzde 1'e düşürdüklerini ve sektöre 60 milyar TL destek sağladıklarını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Şimşek, jeopolitik gelişmelere rağmen ikinci çeyrekte yıllıklandırılmış turizm gelirinin 65,2 milyar dolarla geçen yılın seviyesini koruduğunu belirtti.
ZİYARETÇİ SAYISINDA SINIRLI GERİLEME
Bu dönemde ziyaretçi sayısında sınırlı bir gerileme olduğunu belirten Şimşek, şunları söyledi: “Kişi başı ortalama harcama geçen yıla göre artış gösterdi. Böylece savaşın, hizmet ihracatı kanalıyla cari denge üzerindeki olumsuz etkileri sınırlandı. Programımızla sağladığımız yapısal iyileşme sayesinde cari dengenin sürdürülebilir seviyelerde kalmasını öngörüyoruz.”
SEKTÖRE 60 MİLYAR TL İLAVE FİNANSMAN
Jeopolitik gelişmelerin etkisini azaltmak için turizmi desteklediklerini de ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı, “Konaklama vergisini yüzde 2'den yüzde 1'e indirdik. Turizm Destek Paketi kapsamında Hazine kefaletiyle sektöre 60 Milyar TL tutarında ilave finansman imkânı sağladık. Çalışan başına aylık 1.270 TL asgari ücret desteği ve Bakanlık işletme belgesine sahip tesislerde çalışanlar için aylık 3.500 TL prim desteği sağlıyoruz.” dedi.
Şimşek paylaşımında son olarak şunları söyledi: “Sağlık, kongre, kültür ve spor turizmi gibi yüksek katma değerli alanları geliştirmeye, turizm faaliyetlerini yılın tamamına yaymaya ve sektörümüzün rekabet gücünü artırmaya yönelik politikalarımızı sürdüreceğiz.”
İlgili Haberler

Golf turizmi ile yılda ekonomiye 200 milyon euro ek katkı
Türkiye golf turizminde son yıllarda uluslararası arenada bilinirliğini artırırken, ekonomiye de ek olarak yaklaşık 200 milyon euroluk katkı sağlıyor.

ANEX'ten şirket sahibi Neşet Koçkar'ın gözaltısıyla ilgili açıklama
ANEX, Antalya'da yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Neşet Koçkar ile ilgili bir açıklama yayınladı.

İstanbul Turizm Fuarı'nın adresi değişiyor! Fuar alanı 2,5 kat büyüyecek
Bu yıl yine on binlerce kişiyi ağırlayan ve sektör profesyonellerin yer aldığı İstanbul Turizm Fuarı’nın yoğun katılım ve artan ilgi nedeniyle 2027’de IFM’ye taşınacağı öğrenildi.



%20(2).gif)

