Bakan Ersoy uyardı: Vatandaşa kazıklanıyormuş hissi vermeyeceksiniz!

Bakan Ersoy uyardı: Vatandaşa kazıklanıyormuş hissi vermeyeceksiniz!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, 9 günlük bayram tatili sırasında sık sık gündeme gelen fahiş fiyatlar ile ilgili açıklama yaptı. İşletmelere, ''Varandaşa kazıklanıyormuş hissi vermeyin'' diyen Ersoy, fırsatçılık yapanlara karşı yasal prosedürün uygulanacağını belirtti.


Hürriyet'ten Ceyhun Kubulu'ya konuşan Bakan Ersoy, "Kimin hangi ürünü kaça sattığı ya da Euro veya dolarla sattığına karışmayız" ifadelerini kullandı. Yaz tatili başında 5 liraya sattığı ürünü yüksek sezonda ya da bayramda 15 liraya satan işletmelere izin vermeyeceklerini belirten Mehmet Ersoy, ''Vatandaşa kazıklanıyormuş hissi vermeyeceksiniz" dedi.



'YASAL PROSEDÜRÜ UYGULARIZ'

Bakan Ersoy, Bodrum'dan Alaçatı'ya, Fethiye'den Alanya'ya kadar birçok tatil bölgesinden şikayetler geldiğinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Tatil bölgelerimiz bu yıl hem yerli hem de yabancı tatilcilerimizin akınına uğradı. Turizm rakamları çok iyi. Ancak bunu fırsat bilen işletmeler de var. ‘Fırsatçı' derken de şunu kesinlikle ayırmak lazım. Eğer bir işletme bir sezon boyunca aynı ürünü aynı fiyata satıyorsa alkışlarız. İstediği rakama satabilir. Euro ile satışlar da mümkün. Ama fırsatçılık yapıp yüksek sezonda farklı fiyat uygulanırsa da yasal prosedür neyse onu uygularız."

YERLİ TURİSTE PLAJ

Tatil bölgelerindeki plajlar için de bazı çalışmalar yapacaklarını anlatan Mehmet Ersoy, "Çeşme, Bodrum sadece parası olanın olamaz. Buralarda yerli turist için yeni plajlar yapacağız. Bunun işletmesini biz yapmayacağız ancak fiyat politikalarını biz belirleyeceğiz. Herkesin huzur içerisinde tatilini geçirmesi için yapacağımız bu çalışma 2019 yazına yetişecek. Bu konuda üzerinde çalıştığımız ve büyük ilgi görmesini beklediğimiz çalışmaların başında geliyor" şeklinde konuştu.


Bu Haber 29.08.2018 - 08:36:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • OTELLERDEKİ YÜKSEK KİRA GETİRİSİİ 30.08.2018 - 10:20

    OTELLER YILLIK HİÇ YOKSA 1 MİLYON EURO VE ÜZERİ DÜKKAN KİRA BEDELİ ALIYOR, RENT A CAR FİRMALARINA YASAL OLMADAN BİR MASA SANDALYE VERİYORLAR VE 20 25 BIN EURO PARA ALIYORLAR. EL İNSAF DERLER ADAMA. ONDAN SONRA KAZIKLATMA HİSSİ UYANDIRMAM DİYECEKSİN. 25 BIN EURO VEREN BIR RENT A CAR FIRMASI MUSTERIYE ARACI ELBETTE 50 60 EURO YA GUNLUK KIRALAMAYA CALISACAK. SEN YAP KIRALAMA FIYATINI AYLIK 3000 4000 TL FIYATLARADA SEN BELIRLE GUNLUK 200 TL UZERINE ARAC KIRALANMAYACAK ARACIN MARKASINA CINSINE GORE FIYAT TARIFESI BELIRLE O FIYATLARIN UZERINE CIKAMASIN. BU DURUMDA OTEL MUSTERISIDE KAZIKLANMAMIS OLACAK. AMA KAZIKLANMASINA ÇANAK TUTANLAR MUTLAKA KIRAYI YUKSEK ISTEYENLERDIR.

  • Turizm Kaplanı 29.08.2018 - 04:31

    Sayın Bakan iyi niyetli fakat politikacı olmaya çalışmamalı. Bakanın kimseye iyi gözükmek gibi derdi olmamalı. Sezon başında tüm işletmelerden fiyat listelerini alırsın, fatura ve fiş kesip kesmediğini etkin denetlersin iş biter. Yoksa o fiyata sattırmam bu fiyat olacak tamamen hayalcilik. Sen de otellerindeki fiyatları napıyordun derler adama. Bir de mevcut plaj, beach gibi işletmelerin gerçek kiralama bedellerini nasıl bulacaklar onları araştırmaları gerekiyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.