Bakan Ersoy Türkiye Otelciler Birliği'nden liste istedi

Bakan Ersoy Türkiye Otelciler Birliği'nden liste istedi
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un, KGF kredisine başvuran ancak bankadan olumsuz yanıt alan TÜROB üyesi otellerin listesini istediği öğrenildi.

Koronavirüsün ekonomiye etkilerini sınırlandırmak amacıyla açıklanan ekonomik önlem paketi sonrası, bankaların 'limit bitti' diyerek işletmeleri kapıdan çevirdiği bir süredir konuşuluyor. Yapılan açıklamalarda, işletmelerin KGF kredilerinden yararlanamadığı dile getiriliyor. Konuyu TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'da gündeme getirmiş, ''Şirketlerimiz bankalar tarafından ‘Limit bitti’ denip başvurusu dahi alınmadan geri çevriliyor. Buradan tüm bankalara seslenmek istiyorum. Bu dönem karlılık düşünecek, şirket seçecek dönem değil.” açıklamasında bulunmuştu.

Türkiye Otelciler Birliği'nin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'la görüşerek durumu anlattığı ve Ersoy'un ise kredi alamayan TÜROB üyesi otellerin listesini istediği öğrenildi. TÜROB tarafından üyelere yapılan bildirimde, krediye başvuran ancak olumsuz yanıt alan otellerin bugün saat 14.30'a kadar; talepte bulundukları banka şubesini, kredi miktarını ve başvuran şirketin adını TÜROB'a bildirmeleri istendi.

Bilgilendirme yazısında, söz konusu durumla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'nın bankalara talimat vereceği kaydedildi.



Bu Haber 13.04.2020 - 14:10:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.