Bakan Ersoy Türkiye Otelciler Birliği'nden liste istedi
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un, KGF kredisine başvuran ancak bankadan olumsuz yanıt alan TÜROB üyesi otellerin listesini istediği öğrenildi.

Koronavirüsün ekonomiye etkilerini sınırlandırmak amacıyla açıklanan ekonomik önlem paketi sonrası, bankaların 'limit bitti' diyerek işletmeleri kapıdan çevirdiği bir süredir konuşuluyor. Yapılan açıklamalarda, işletmelerin KGF kredilerinden yararlanamadığı dile getiriliyor. Konuyu TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'da gündeme getirmiş, ''Şirketlerimiz bankalar tarafından ‘Limit bitti’ denip başvurusu dahi alınmadan geri çevriliyor. Buradan tüm bankalara seslenmek istiyorum. Bu dönem karlılık düşünecek, şirket seçecek dönem değil.” açıklamasında bulunmuştu.
Türkiye Otelciler Birliği'nin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'la görüşerek durumu anlattığı ve Ersoy'un ise kredi alamayan TÜROB üyesi otellerin listesini istediği öğrenildi. TÜROB tarafından üyelere yapılan bildirimde, krediye başvuran ancak olumsuz yanıt alan otellerin bugün saat 14.30'a kadar; talepte bulundukları banka şubesini, kredi miktarını ve başvuran şirketin adını TÜROB'a bildirmeleri istendi.
Bilgilendirme yazısında, söz konusu durumla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'nın bankalara talimat vereceği kaydedildi.
İlgili Haberler

Rusların yılbaşı tatil tercihinde ilk 5 belli oldu
Ruslar yılbaşı tatili için şimdiden program yapmaya başlarken; tatil planlarında Tayland, Türkiye ve Çin ön plana çıktı.

2026'da dünyanın en iyi havayolu şirketleri listesi açıklandı! THY kaçıncı sırada?
2026 Dünya Havayolları Ödülleri listesi açıklandı. 2026’da dünyanın en iyi havayolu firması Singapore Airlines seçilirken, Türk Hava Yolları (THY) genel sıralamada 5’inci oldu.

BM'den 2026 yılı turizm beklentilerinde aşağı yönlü revize
BM Dünya Turizm Örgütü (UN Tourism), 2026 yılı uluslararası turist varışı büyüme tahminini yüzde 3-4 seviyesinden yüzde 1-2 seviyesine çekti.


%20(2).gif)

