Bakan Ersoy soru önergesini link ile yanıtladı

Bakan Ersoy soru önergesini link ile yanıtladı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, turizm gelirleri ile çalışan sayısı sorusuna Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy link paylaşarak yanıt verdi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye’nin yerli-yabancı turist, turizm işletmesi ve çalışan sayısı ile turizm gelirlerini Meclis gündemine taşıdı. Gazete Duvar’ın haberine göre, Tanrıkulu’nun TBMM Başkanlığı’na verdiği üç farklı soru önergesini yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ziyaretçi sayılarıyla ilgili istatistikler için Bakanlığın internet sitesine yönlendirirken, turizm gelirleriyle ilgili çalışmaların TÜİK tarafından yürütüldüğünü ifade ederek, yine TÜİK’in sitesinin linkini paylaştı. Tanrıkulu’nun turizm çalışanlarına ilişkin sorusu ise yanıtlanmadı.

Bakan Ersoy, verdiği yanıtta Tanrıkulu’nun turizmde işletme sayısına ilişkin sorusuna ise şu yanıtı verdi;

Türkiye’de kayıtlı 4 bin 625 turizm işletme belgeli konaklama tesisi bulunuyor. Bunlara ait 1 milyon 58 bin 212 yatak, mahalli idarelerce belgelendirilen 9 bin 379 konaklama tesisi ve bunlara ait 6 milyon 687 bin 39 yatak yatak bulunmaktadır. Ayrıca Bakanlığımızdan belgeli 47 eğlence tesisi, bin 130 yeme-içme tesisi, 51 Golf, Yüzme Havuzu, Hamam vb. diğer turizm tesisi bulunmaktadır.



Bu Haber 19.05.2022 - 10:58:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.