Bakan Ersoy İstanbul’da acentelerle yeni yasayı konuştu

Bakan Ersoy İstanbul’da acentelerle yeni yasayı konuştu
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul’da acentelerle bir araya geldi.

TurizmGüncel

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda acentelerle bir araya gelerek 1618 sayılı yasada yapılacak değişiklerle ilgili acentelerin görüşlerini dinledi.

İKİNCİ BİR TOPLANTI DAHA YAPILACAK

TurizmGüncel’in sektör kaynaklarından aldığı bilgiye göre, görüşmede 1618 sayılı kanunda yapılacak değişiklikler ile ilgili acentelerin görüşleri alındı. Toplantıya 50 dolayında acentenin katılığı ve ilerleyen dönemde konuyla ilgili bir toplantı daha yapılacağı belirtildi.

Toplantıda acente belge fiyatı, kaçak acentecilikle mücadele, belge devri, tur operatörlüğü teminatı ve acentelerin kendi araçları ile tur ve transfer yapabilmesi için yapılacak değişikler öne çıktı.

BELGE BEDELİ İÇİN BAKANLIK 200 BİN TÜRSAB 400 BİN DİYOR

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin belge acente belge bedelinin 400 bin liraya çıkarılması yönünde görüş bildirdiği ancak bakanlığın görüşünün 200 bin lirayı aşmaması yönünde olduğu öğrenildi. Bakan Ersoy fbelge bedeli konusunda tekelleşme tartışmalarının çıkabileceği ve bu nedenle komisyonda ve TBMM’de geçemeyebileceği konusunda uyarıda bulunduğu öğrenildi.

ACENTELER BAŞKA BELGEYE İHTİYAÇ DUYMADAN TUR VE TRANSFER YAPABİLECEK

Toplantıda konuşulan konulardan biri de acentelerin kendi araçları ile tur ve transfer yapabilmelerinin yasayla önünün açılması oldu. Yasada yapılacak değişiklikle, TÜRSAB üyesi acenteler başka bir belgeye ihtiyaç duymadan kendi bünyelerinde 5 tane tur ve transfer aracı bulundurabilecek.

BELGE DEVRİ GELİYOR, AİDAT 250 LİRAYA DÜŞÜYOR

Yeni yasada belge devrinin de yer alacağı artık belirginlik kazandı. Buna göre, satış bedelinin yüzde 25’ini TÜRSAB’a ödeyerek belge devri yapılabilecek. Acentelerden alınan ve özellikle küçük acentelerin ödemekte zorlandığı aidatlar ise 250 TL’ye düşürülecek.

TÜRSAB’IN YEKİLERİ ARTIYOR

Yeni yasa planlandığı şekilde çıkarsa, TÜRSAB artık başka bir kuruma ihtiyaç duymadan kaçak acentecilik faaliyetleri ile mücadele edebilecek, ceza kesebilecek.

KİMLER TUR OPERATÖRLÜĞÜ TEMİNATI ÖDEYECEK?

Tur operatörlüğü teminatında ise farklı bir kriter uygulanması planlanıyor. Buna göre, basılı, görsel ve dijital medya ortamında reklam yaparak tur satışı yapan acenteler, yapacakları operasyon oranında teminat bedeli ödeyecek. Söz konusu anlaşma tur operatörü ile sigorta şirketi arsında yapılacak. Sadece kendi web sitesinde satış yapan acenteler ise götürdükleri müşterileri sigortalamakla yükümlü olacak.



Bu Haber 15.02.2019 - 19:31:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ŞAHİN TAYLAN 20.03.2019 - 02:09

    ACENTELER BAŞKA BELGEYE İHTİYAÇ DUYMADAN TUR VE TRANSFER YAPABİLECEK Toplantıda konuşulan konulardan biri de acentelerin kendi araçları ile tur ve transfer yapabilmelerinin yasayla önünün açılması oldu. Yasada yapılacak değişiklikle, TÜRSAB üyesi acenteler başka bir belgeye ihtiyaç duymadan kendi bünyelerinde 5 tane tur ve transfer aracı bulundurabilecek. ( peki bu yasa ne zaman çıkacak ?

  • GOLD MAKAN TOURİSM MEHMET SÖNER. 17.02.2019 - 12:20

    Merhaba 200 Bin yeterlidir

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.