Bakan Ersoy hedef küçülttü

Bakan Ersoy hedef küçülttü
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2019’da Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısının yüzde 15 oranında artmasını beklediğini ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2019 yılında Türkiye’ye gelecek ziyaretçi sayısındaki artışta hedef küçülttü.

5 Kasım 2018’de yaptığı açıklamada, ‘’Biliyorsunuz 40 milyonu geçeriz demiştik. Bu sene geçeceğiz inşallah. Son veriler öyle gösteriyor. Önümüzdeki seneye de ben yine bu seneki gibi yüzde 23'lük bir artış bekliyorum açıkçası’’ diyen Mehmet Ersoy, 9 Ocak’ta yaptığı açıklamada ise, 2019 yılında yüzde 18-20 bandında bir ziyaretçi artışı beklediğini belirtmişti.

Bakan Ersoy yaptığı son açıklamada ise bu yıl yüzde 15’lik bir ziyaretçi artışı beklediğini ifade etti.

Muğla programı kapsamında Fethiye'yi ziyaret eden Mehmet Nuri Ersoy, Telmessos Antik Tiyatrosu'ndaki inceleme sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ersoy açıklamasında, "Yazlık bölgelerde şu anlık bir sıkıntı görünmüyor. Yıl ortalaması, Türkiye ortalaması diye bakarsanız benim öngörüm; kişi sayısında yüzde 15'lik artış beklentisi devam ediyor. Erken rezervasyonlar çok daha yüksek. Biliyorsunuz erken rezervasyonlar yüzde 50'nin üzerindeydi ilk etapta. Ama yıl ortalamasında Türkiye genelinde yüzde 15 artış olacağına inanıyorum. Özellikle yazlık bölgelerde bu oran daha yüksek olabilir. Türkiye, 2019 sezonunu inşallah kötü bir şey olmadan atlatır" ifadelerini kullandı.



Bu Haber 27.03.2019 - 08:57:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.