Bakan Ersoy açıkladı: Rus yetkililer uçuşların başlaması için ne dedi?

Bakan Ersoy açıkladı: Rus yetkililer uçuşların başlaması için ne dedi?

Kültür ve Turizm Mehmet Nuri Ersoy, Rusya ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ersoy’un açıklamalarından, uçuşların 1 Haziran’da başlamasının zor olduğu anlaşılıyor.

TurizmGüncel

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Rusya’ya günübirlik ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, Türkiye’nin Rusya’dan aşı tedariği ve uçuşların başlaması ele alındı.

Görüşmelere ilişkin açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, muhatap bakanlarla birkaç tane toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti. Ersoy, görüşmelere ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Türkiye’ye gelecekler

‘’Türkiye’de vaka sayıları arttıktan sonra hem kısmi hem de tam kapanma sürçlerinde almış olduğumuz önlemler ve alınan önlemler neticesinde vaka sayılarının nasıl aşağıya düştüğüne ilişkin raporları sunup bilgilendirmeleri yaptık. 17 Mayıs’tan sonra nasıl iletleyeceğimiz, kontrollü normalleşmeyi nasıl gerçekleştireceğimiz konsunda bilgilendirdik. Bilgileri aldılar. İlgili bakanlıklar ve otoriteler hızlı bir şekilde bizim verdiğimiz raporları değerlendirerek, en kısa sürede yerinde gözlemlemek için Türkiye’ye gelmek istediklerini söylediler.

‘’En kısa sürede gerekli adımları atacaklar’’

Değerlendirmeyi yapar yapmaz bizden bir randevu alarak Türkiye’ye gelip özellikle tatil yerlerinde gözlemlemeleri ve deneyimlerimi yapıp, en kısa sürede uçuşları yeniden başlatmak için gerekli adımları atacaklarını belirttiler.

Sputnik V aşısı talebi

Görüştüğümüz Rus yetkililer, Rusların tatilde tercih etmek istediği ülkenin Türkiye olduğunu ve bu nedenle Türkiye’yi açmakla ilgili niyetleri olduğunu özellikle belirttikler. Ayrıca aşı konsuna da değindik. Sputnik V aşısının Türkiye’ye öngörülenden daha hızlı ve yoğun bir şekilde nasıl getirebilebileceği konusunda taleplerimizi ilettik. Kendileri en kısa sürede bu taleplerimizi de değerlendirip farklı seçenekler üzerinde çalışıp bizi bu hafta içinde bilgilendirecekler.

‘’Çok kısa sürede netleşir diye düşünüyorum’’

Mehmet Nuri Ersoy, bütün bunların 1 Haziran’a yetişip yetişmeyeceği sorusuna ise, ‘’Raporlarla ilgili bize en kısa süre içinde dönecekler. Bu dönüşü bekliyoruz. Bu dönüşle birlikte bize hemen bir ziyaret tarihi verecekler Türkiye’de ziyaret tarihi ile ilgili. Çok kısa sürede netleşir diye düşünüyorum.

‘Rus tarafının genel anlamda Türkiye’deki iyileşme ile ilgili görüşlerinin ne olduğu’ sorusuna ise Ersoy, ‘’Zaten yerinde gözlemleme talebini olmasa zaten öyle bir taleple bize dönmezler. Bizim hava trafiğini açılmasıyla ilgili talebimizi olumlu karşılıyorlar. Sadece yerinde gözlemleyip nihai karar vermek için bizden süre istediler. Biz de kendilerinden haber bekliyoruz.

Ersoy, Aeroflot’un temmuz uçuşlarını askıya aldığı haberleri ile ilgili ise, ‘’Yani ileri bir tarihe de atabilir, erken bir tarihe de çekebilir. O ticari bir hava yolu sonuçta. Bir hafta içinde tekrar değiştirebilir diye düşünüyorum.’’ dedi.

Kalın: Mutabakat sağladık

Toplantıya katılan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, uçuşların başlaması ile ilgili atılacak adımlara ilişkin mutabakat sağlandığını söyledi. Kalın, görüşmelerde, Filistin, Suriye, Libya gibi başka konuları da ele aldıklarını söyledi.



Bu Haber 17.05.2021 - 20:41:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ERKAN ARI 23.05.2021 - 06:16

    Arkadaşlar bende 35 senelik otelciyim ruslardan başka insan mi kalmadı acaba neden bu rus tercihi başka ülkeler neden gelmesin rusların konakladığı otellerin çoğunda ICKI alkol kadın vs...yüzünden olaylar çıkıyor bunu kimse dile getirmiyor ne yazıkki otelde öne cigara PLS diyen turistten hayır gelmez acın kapıları türk misafirlere OLSUN bitsin biz bize turizm Tskler Erkan ari Türban çeşme otel Eski otelci

  • RUS ACENTESI 20.05.2021 - 09:49

    Devletin zaten turizm acentelerine karşı herhangi bir desteği yok, Üstüne bide elimize yüzümüze bulaştırmaya devam ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda mevkiiler değişir. Kimse Hakettiği yerde değil.

  • kerem 18.05.2021 - 03:20

    'Vaka sayısında düşüş olmasaydı Türkiye'ye heyet göndermezlerdi' ymiş... Vay vay vay... nasıl da sevindik... Şuna bir türlü dengede tutamadığımız dış ilişkilerden dolayı uçuşları iptal etmişler deseniz ya... Videodaki görüntüden hiç de iyi bir görüşme geçmediği yüzlerden belli oluyor zaten...

  • turizimci 18.05.2021 - 09:22

    eeee arkadaşlar 2 milyar dolarlık sıha ve ihaları ukranya ya satarak bazı arkadaşları kalkındırdık ancak 30 milyar dolarlık turizm gelirini o arkadaşlara ve kongrelere değiştik helal olsun. hani helallık istiyorduk yaaaaa. tabii bu arada ukranya dışişleri ermeni soykırımını tanıdığı yazıldı bu konuda onlara bir şey söyledik mi acaba.

  • otelci 18.05.2021 - 09:15

    selam bakanımız mehmet nuri ersoy ve cumhurbaşkanlığı sözcüsü ibrahim kalın ın yüz ifadelerine bakarak bu işin olmayacağı anlaşılıyor. ancak bu işi cumhurbaşkanı tayib erdoğan ın putin ile görüşmesi çözebilir. bu da nato görüşmeleri sonrasında olabilir. bekleyeceğiz bu gidişte görünen o. turizm sektörü iyice çöktü bundan daha fazla da çökme şansı yok .

  • Düşünen Söyleyen 18.05.2021 - 08:16

    Turizm Bakanımız geleceği görme ve gündemi takip etme konusunda eksikliklerini tamamlaması lazım . Sondan geriye gidersek Mayısda otelleri doldururuz dedi ama vaka sayısından dolayı ülkelerin turist göndermesini düşünmedi . Covid ilk çıktığında turizm etkilenmez zaten bize glen Çinli belli dedi ama global bir pandemi olacağını aklına gelmedi . Şimdi Rusların en erken 1 Temmuzdan önce gelmeleri hayal .

  • Süleyman TÜRKÖZ 18.05.2021 - 07:23

    Ruslar acıklama yaptı.. Kötü bir toplantıydı. Haziran ayında bilet satışını kaldırdık ve haklıyız.. Degmez.. Aynen bubları yazdılar. Sonbahar başı yaz sonu gelecek rus turist.

  • Arif 18.05.2021 - 12:38

    Ya Rus yetkililer kırmadan geçiştirmiş bunları,başka anlaşılacak bir şey yok gibi. İnşallah yanılıyorumdur

  • Murat bozkurt 17.05.2021 - 11:39

    Artik 40 milyon turist gelir gittigine gore,

  • Yusuf 17.05.2021 - 09:35

    Birisi aşağı Ayrancı diyor diğeri mutabakat sağladık yukarı Ayrancı diyor ! Resmen milletle halkıyla dalga geçiyorlar artık ve bizim pembe gözlüklüler de evet deyip inanıyor ! Ne 1 haziranı ne aşısı daha çok bekleriz

  • Hasan Aksam 17.05.2021 - 09:00

    Bakan hikaye anlatiyor. Milyar dolarlik yatirimlar var, heyetler mi karar veriyor bu ise?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.