Bakan Ersoy: 3 dolarlık teşvikle turizm kurtulmaz!

Bakan Ersoy: 3 dolarlık teşvikle turizm kurtulmaz!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, bakanlık veya yasal süreç kaynaklı bir engel olmamasına karşın, yavaşlatılan yatırımların tahsis sürelerini artık uzatmayacaklarını açıkladı. Turizmin teşviklerle kurtulamayacağını ifade eden Ersoy, doğru planlama ve projelendirmenin önemine dikkat çekti.

İZTO ve Deniz Ticaret Odası'nın İzmir'de düzenlediği sektör toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Türkiye'nin en değerli silahının insan kaynağı olduğunu söyledi. Türkiye'nin turizm alanında bir süre sonra insan kaynağı ihraç eden ülke konumuna gelmesi gerektiğini belirten Ersoy, ''futbolcu gibi yöneticilerimizin transfer edilmesini sağlamamız lazım" dedi.

''BİZİM GERÇEK YATIRIMCILARA İHTİYCIMIZ VAR''

Göreve başladığında yatırımları yavaşlatan projeleri incelediğini kaydeden Ersoy, hukuki bir gerekçe olmadan yavaşlayan yatırımların tahsis sürelerini uzatmayacaklarını açıkladı. ''Bizim gerçek yatırımcılara ihtiyacımız var'' diyen Ersoy, hukuki veya bakanlıkla ilgili bir durum yokken, hakkını kullanmayan ve süreci uzatan yatırımcılara daha fazla süre tanımayı düşünmediklerini ifade etti.

''İZMİR'DE KONGRE MERKEZİNE DEĞİL, KONGRE VADİLERİNE İHTİYAÇ VAR''

İzmir'de kongre merkezleri yerine 'kongre vadileri'nin yapılması gerektiğini dile getiren Bakan Ersoy, bu konuda belediyelerin çalışmalarına destek verebileceklerini söyledi. Ersoy, doğru projelerle İzmir'in çok daha iyi bir yere gelebileceğini dile getirdi.

''3 DOLARLIK TEŞVİKLE TURİZM KURTULMAZ''

İzmir'e gelen turist sayısını 5 yılda en az iki katına çıkarma hedefi koyduklarını söyleyen Ersoy, ''Bunun yöntemi teşvik olmayacak. Size verilecek kişi başı 3 dolarlık teşvikle turizm kurtulsa, dünyanın her yerinde turizm cennetleri yaratılır. Kurtuluş, doğru plan ve projelerle şehri geliştirmekte yatıyor. 30 dolarlık teşvik, orman yangınını musluk suyuyla söndürmeye çalılmak gibi bir şey. 2016-17'de verilen teşvikler motivasyon amaçlıydı ama turizmin kurtuluşu değildi. 3 dolarlık teşvikle turizm de, otelcilik de, ulaşım da kurtulmaz.'' sözlerini dile getirdi.

''EN BÜYÜK TANITIM SİLAHIMIZ...''

Konuşmasında Türkiye'nin tanıtımına da değinen Ersoy, ''Türkiye'nin kültürel, sanatsal ve arkeolojik değerleri bizim en büyük tanıtım silahlarımız olacak. Bunlarla rekabet edebilecek bollukta tarihi eser ve bolluk yok. 2019 tanıtımlarında bunları çok fazla göreceksiniz.'' şeklinde konuştu.

Müzelere yapılan zamma da değinen Ersoy, Müze Kart sayesinde Türk ziyaretçilerin korunduğunu söyledi.

''TURİZMDE İNSAN KAYNAĞI İHRAÇ EDEN ÜLKE KONUMUNA GELMELİYİZ''

Ersoy, hedeflerinin, Türkiye'yi turizm alanında insan kaynağı ihraç eden ülke sınıfına getirmek olduğunu belirterek, "Bizim en değerli silahımız insan kaynağımız olmalı ve onu da en üst seviyeye, en kaliteli seviyeye getirip dünyadan futbolcu gibi yöneticilerimizin transfer edilmesini sağlamamız lazım. Biz bu doğrultuda bu politikalar hazırlıyoruz." dedi.



Bu Haber 08.09.2018 - 14:55:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • S.Kaplan 09.09.2018 - 01:24

    Sayin Bakan Birde su otel ve acenta isimlerine bir el atsaniz. Sacma sapan ve neredeyse bir paragraf olan acenta / otel isimleri. Bir de Turkce olmamasi isin sos boyutu. Sanki memlekette isim kıtlıgı var. Ets Tur. Ani Tur. Ali Otel . Gunes Otel Toros Otel vs vs Bak ne guzel

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.