Bakan Bilgin'den en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesi açıklaması

Bakan Bilgin'den en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesi açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, en düşük emekli maaşları ve emekli bayram ikramiyelerine ilişkin çalışma yaptıklarını açıkladı.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Emekliler Derneği ziyaretinde yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşları ve emekli bayram ikramiyelerine ilişkin çalışma yaptıklarını duyurdu.

Bakan Bilgin, en düşük emekli maaşının artırılması için alternatiflerin hazırlandığını ve emeklilerin bayram ikramiyelerine ilişkin çalışmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağını söyledi.

Bakan Bilgin'in açıklamaları şöyle:

“5500 liraya yükselttiğimiz en düşük emekli aylığının bugünkü şartlarda yetersiz kaldığı fikrindeyim.  Bununla ilgili alternatif çalışmaları yaptık. Alternatif çalışmaları en düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var. Bunun yanında emeklilerin aldığı bayram ikramiyeleri var. En düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesiyle ilgili çalışma EYT düzenlemesi kapsamında emekli olanları da kapsayacak. Emeklilere rahat nefes aldıracak bir düzenlemeyi ayrıntılı şekilde çalıştım. En geç önümüzdeki hafta bunu Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim. Bu çalışma bütün emeklilerin hayatında ciddi bir rahatlama sağlayacaktır.”



Bu Haber 22.03.2023 - 15:35:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.