Bahattin Yücel: Güney Ege’de turizmi bitirdiler

Bahattin Yücel: Güney Ege’de turizmi bitirdiler
Turizm eski bakanlarından Bahattin Yücel, Marmaris ve Bodrum’daki yangınların turizm etkisi ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

“Güney Ege’de turizmi 10 yıl bitirdiler”

Bizim TV’den Lale Özan Arslan’ın programına konuk olan Bahattin Yücel Bodrum ve Marmaris’teki yanan arazilere otel yapılacağı tartışmaları ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Yücel, “Buralar yandıktan sonra buraya turist falan gelmez. Hiç kimse kalkıp yine kamu kaynağını alarak ben burada otel yaparım hayali bitti. 10 yıl Güney Ege’de turizmi beklemeyin, turizmi bu bölgede bitirdiler.” dedi.

“Talep üstünlüğü yaratabilecek tek bölgeydi”

Çok düşük fiyatla birtakım talepler olabileceğini ifade eden Yücel, “Bu bölgede bitirdiler ve burası Türkiye’nin yelken, teknecilik ve denizcilik bağlamında talep üstünlüğü yaratabilecek tek yeriydi, bunu da kaybettik.” diye konuştu.

Daha önce yanan arazilere otel yapıldığını ileri süren Bahattin Yücel, şunları kaydetti:

“Üç tane heyula gibi otel yaptılar”

“Pina Yarımadası’nda üç tane heyula gibi otel var. Oraya zamanında bungalov bile yaptırmadılar. Kime biliyor musunuz? Orayı son zamanlarda Kemal Ilıcak almıştı. Orada bungalov bile yapamayacağı için vazgeçti. Sonra birileri burayı aldılar, bir şeyler yapmaya çalıştılar. Birden bire bir yangın çıkıt. Yangından sonra dönemin Turizm Bakanı Atilla Koç, ‘Bu yangından sonra buraya taş üzerine bir tek taş koydurmayacağız’ dedi. Ama oraya 3 tane otel yaptılar.”



Bu Haber 04.08.2021 - 21:49:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.