Bahadır Gerçek: Yeni nesil tur operatörlüğüyle otel ile acenteyi yakınlaştırdık

Bahadır Gerçek: Yeni nesil tur operatörlüğüyle otel ile acenteyi yakınlaştırdık

GTS Global Travel Services Genel Müdürü Bahadır Gerçek, geliştirdikleri yeni nesil  tur operatörlüğü hakkında açıklamalarda bulundu.


GTS Global Travel Services, Avrupa’dan gelen 200 seyahat acentesinin katılımıyla 8-11 Aralık’ta Antalya’da Büyük Acente Buluşmasını gerçekleştirdi. Etkinliğin ardından değerlendirmelerde bulunan GTS Türkiye Genel Müdürü Bahadır Gerçek, yeni nesil tur operatörlüğünden teknoloji yatırımlarına, büyüme hedeflerinden otel ve acentelere sundukları hizmetlere kadar pek çok konuda bilgi verdi.

“Yeni nesil tur operatörlüğü kavramını ortaya çıkardık”

Şirket olarak özellikle otel yatırımları yaptıklarını ifade eden Gerçek, “Antalya’daki lansmanda acentelerimize kendi geliştirdiğimiz sistemin duyurusunu yaptık. GTS 15 yıllık bir şirket ve son dönemde yatırımlarını artırdı. Özellikle otel tarafına yatırım yapıyoruz. Yeni nesil tur operatörlüğü kavramını ortaya çıkardık ve startını verdik. Kendi yazılımımızı geliştirdik ve Antalya’daki buluşmada acentelerimizle paylaştık. Keyifli toplantılar oldu; olumlu geri dönüşler aldık. Mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

“Teknolojimizle acentelerin yanında yer aldık”

Acenteler için gerekli teknolojik altyapıyı sağladıklarını belirten Gerçek, “Değişen ve B2C’ye kayan dünyada acentelerimizin kendi pazarlarını tutabilmeleri ve genişletebilmeleri için ihtiyaç duydukları teknolojik alt yapıyı sağlıyoruz. Açıkçası kullanımı kolay, kullanıcı dostu çözümler sunuyor, işin yükünü arkada biz üstlenerek daha basit şekilde onların misafirlerini ve satışlarını artırabilmelerini sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Otel ve acente arasındaki mesafeyi kısalttık”

Otel ve acente arasındaki durak sayısının minimuma indirdiklerini belirten Gerçek, “GTS Global Travel Services daha önce uçak için yapmış olduğu yazılıma oteli de ekledi. İleride transfer, rent a car ve diğer seyahat ürünleri de eklenecek. Bizim yapımız geleneksel paket modelinden farklı olarak deneyim odaklı, esnek bir modele sahip; herkesin sepet mantığında kendi paketini dinamik bir şekilde oluşturabileceği bir yapımız var. Geleneksel network alanları içinde olmadan acentelere doğrudan ulaşabilme imkânı bulunuyor. Otel ile seyahat acentesi arasındaki durak noktalarını minimuma indirerek daha direkt iletişimle ve değişkenleri doğrudan yansıtarak bir model geliştirdik. “ açıklamasında bulundu.

“GTS’nin hedefi global adımlar atmak”

Hedeflerinden birinin global bir marka olduğunu kaydeden Gerçek, “Şirket adımızda global var. GTS Global Travel Services’in hedeflerinden biri de global bir marka olmak. Şu anda hedef pazarımız Türkiye. Acentelerimiz Avrupa’daki Türk kökenli acenteler. Onlarla başladık ama sadece Türkiye veya kaynak pazar Avrupa olarak kalmayı hedeflemiyoruz. Alman acenteleri ve diğer etnik segmentleri de içine alacak şekilde alanımızı genişletmeyi hedefliyoruz.” dedi.

“Bünyemizde bin 500 acente var”

Yazılımın otelcileri ilgilendiren kısmını 2023 yılının ikinci yarısında devreye alacaklarını açıklayan Gerçek, “Yazılımımızın otelcileri ilgilendiren kısmını 2023 yılının ikinci yarısında devreye alacağız. Otelciler için en büyük avantaj, rezervasyonla birlikte kredi kartıyla ödeme hemen kendilerine ulaşıyor. Bunun dışında geleneksel sistemden farklı olarak fiyat yükseltme, riske girmeden kontrol edebilme gibi avantajlar var. Otelciler doluluk durumuna göre diğer kanalları durdurduktan sonra bizim sistemimizde fiyatını yükselterek satış yapmaya devam edebiliyor. Sistemi kullanmak istemeyen otelciler için bizim onlara yardımcı olacak bir ekibimiz de mevcut. Esnek, pratik ve arkasında satış gücü olan bir sistem. Bizim arkamızda bin 500 seyahat acentesi var.” açıklamasında bulundu.

“Hedefimiz 70 bin pax”

2023 yılı hedeflerini de açıklayan Gerçek şu ifadeleri kullandı:

“Çok hızlı büyümekten ziyade güven verici şekilde olabildiğince hızlı büyümek isteyen bir yapımız var. Dolayısıyla sektöre ve paydaşlarımıza güven vererek ilerlemek istiyoruz. Geçtiğimiz yıl 35 bin pax yaptık; 2023 hedefimizde ise 70 bin pax üzerine çıkmak istiyoruz. Bazı anlaşmalarımız var, bu sayıların 100 binleri geçmesi hiç zor değil!”



Bu Haber 02.01.2023 - 10:27:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.