Bağlıkaya Moskova’da konuştu: Almanya hiçbir zaman Rusya pazarını geçemez

Bağlıkaya Moskova’da konuştu: Almanya hiçbir zaman Rusya pazarını geçemez
MITT Moskova kapsamında TurizmGüncel’e konuşan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Almanya'nın hiçbir zaman Rusya pazarını geçemeyeceğini, Rusya'nın her zaman Türkiye’nin bir numaralı kaynak pazarı olmaya devam edeceğini ifade etti.

TurizmGüncel - Moskova

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), ITB Berlin’de olduğu gibi bugün kapılarını açan MITT Moskova Fuarı’na da büyük bir stantla katıldı. Fuarda 175 metrekarelik bir stant alanı alan TÜRSAB, yine ITB’de olduğu gibi, B2B görüşmeler için turizmcilerin buluşma alanı oldu.

TÜRSAB FUARLARDA AKTİF OLMAYA DEVAM EDECEK

ITB Berlin’de konuya dair bir açıklama yapan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, yeni dönemde TÜRSAB olarak özellikle ana fuarlara büyük stantlarla katıldıklarını belirterek, “Öndeki yıllarda acentelerimiz işlerini Bakanlığımızın standında halletmeye çalışıyordu. TÜRSAB olarak acentelerle tur operatörlerinin görüşüp iş konuşabilmesi için ayrı bir alan yarattık. Birlik olarak pazarlamaya yardımcı olmayacaksak başka ne iş yapacağız?” demişti.

MITT Moskova Fuarı kapsamında TurizmGüncel’e konuşan Bağlıkaya, TÜRSAB’ın bu niyetini yineleyerek, “Dubai, Hollanda, Almanya, Londra, Moskova, Ukrayna… Tüm ana fuarlarda aktif olacağız. Önümüzdeki sene ise planlamaları daha büyük yapacağız.” şeklinde konuştu.

baglikaya4

‘RUSYA’DA 6 MİLYONUN ÜZERİNE ÇIKARIZ’

2019 yılında Rusya pazarına dair beklentilerini paylaşan Bağlıkaya, “Pazarda küçülme olacağını düşünmüyorum, ancak büyüme oranları 2017-2018 yıllarından daha düşük olabilir.” dedi. Rusya ve BDT pazarından Türkiye’ye gelen turist sayısının 6 milyona yaklaştığını belirten Bağlıkaya, “Bu sene de 6 milyonun üzerine çıkılacağını, ancak artışın fazla olmayacağını düşünüyorum. Pazar yavaş yavaş dengeye ulaşmaya başladı. Geçtiğimiz yıl gerçekten yüksek bir kapasite ayrılmıştı, bu yıl biraz daha dengeli gidileceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

‘ALMANYA HİÇBİR ZAMAN RUSYA PAZARINI GEÇEMEZ’

Buna rağmen Rusya’nın Türkiye’nin bir numaralı pazarı olmaya her zaman devam edeceğini belirten Bağlıkaya, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Ben hiçbir zaman, Almanya’nın Rusya’yı geçeceğine inanmıyorum. Çünkü Orta Avrupa’daki pazar yapısı siyasi olaylardan çok çabuk etkilenen, bizim günlük siyasetimizi çok yakından takip eden bir yapıda. Biz turizm yapıyoruz, siyasetle hiçbir işimiz yok. İşimize gücümüze bakmamız gerekirken, küçücük bir demeç bile o pazarı darmadağın edebiliyor. Bu yüzden uzun dönemde en istikrarlı pazarlarımızdan birinin Rusya olacağını düşünüyorum. En önemli pazarlarımızın Orta Avrupa’da olduğu doğru, ancak oralarda Rusya kadar hızlı artışlar olacağını düşünmüyorum. Almanya, Hollanda, Belçika pazarları 2019 yılında 2015 rakamlarını geçecektir, ancak Rusya her zaman bir numara olacak.”

‘ORTA AVRUPA RUSYA PAZARINI RAHATSIZ EDECEK BOYUTTA BİR ÜRÜN KAYMASINA SEBEP OLMAZ’

Otellerin Avrupa pazarındaki talep artışı nedeniyle Rusya pazarına satış yapmayı durdurup Avrupa’ya öncelik verdiği yönündeki değerlendirmeleri hatırlattığımız Bağlıkaya, “Bu aslında biraz euro-dolar meselesi. Rusya pazarı dolarla çalışıyor, euro şu anda dolara göre daha değerli. Ancak Rusya pazarında tur operatörleri, charter şirketleri ve otel yapısı artık oturmuş durumda. Rus tur operatörlerinin Türkiye’de hatırı sayılır bir yatak kapasitesi var, uçak kapasiteleri kendi kapasiteleri. Dolayısıyla, Orta Avrupa Rusya pazarını rahatsız edecek boyutta bir ürün kaymasına sebep olmaz.” şeklinde konuştu.


Bu Haber 12.03.2019 - 13:56:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.