Bağlıkaya: Bakanımız TÜRSAB genel kuruluyla ilgili fazla mesaiye başladı

Bağlıkaya: Bakanımız TÜRSAB genel kuruluyla ilgili fazla mesaiye başladı

TÜRSB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Bakan Ersoy’un TÜRSAB seçimlerine müdahale ettiğini ileri sürdü. “Bakanımız TÜRSAB genel kuruluyla ilgili fazla mesaiye başladı.” diyen Bağlıkaya, seyahat acentelerinin haklarını savunduğu içn şirketlerine ceza yazıldığını, saldırıya uğradığını ileri sürdü.


Turizm Güncel

Genel kurula saatler kala ilginç gelişmeler yaşandığını belirten TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Sayın bakanımız genel kurulumuz ile ilgili yine fazla mesaiye başladı.” dedi.

“TÜRSAB genel kurulu Bakan Ersoy tarafından yeniden önemli hale geldi”

“Sayın bakanımızın, kamuoyunda defalarca zerre kadar önem vermediğini itiraf ettiği seyahat acentaları için harcadığı bu zaman ve emeği, bu ilgi ve gayreti takdirle karşıladığımızı belirtmek isterim.” diyen Bağlıkaya, bugüne kadar kapısından girmediği, ‘TGA’da yarım koltuk veremediğimiz için tam koltuk verdik’ dediği TÜRSAB’ın genel kurulunun Bakan Ersoy tarafından yeniden önemli hale geldiğini ifade etti.

“Bakan, muhalefet adayı deneyimini yeniden yaşıyor”

Hazırladığı video mesajla seyahat acentelerine seslenen Bağlıkaya “Bir önceki genel kurulda bir araya getirdiği muhalefet adayları deneyimini şimdi yeniden yaşamaya başlayan bakanımız, değerli zamanını ‘TÜRSAB’ta adayım’ diyen her arkadaşla toplantılar yaparak harcıyor. Genel kurula katılacak üyelerimizin giderleri ile ilgili daha önce yazdığımız yazılara ‘Biz karışmayız, ne isterseniz yapın, giderleri ödeyip ödememeniz sizin takdirinizde’ diyen cevaplarını unutup; gece vakti tavsiye niteliğinde yazılar yazdırıyor. ‘TGA’dan üyelerimize aktarılmak üzere ek katkı’ isteğimizi reddeden makam, şimdi ‘giderleri öderken hassasiyet göstermemizi rica ediyor’

Kimin zoru ile yazdıysanız o yazıyı, biz zaten gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Siz de biraz hassasiyet gösterseydiniz ya.” diye konuştu.

“Dilin kemiği yok ama insanın omurgası olur”

Bakanlığın yazdığı yazının TÜRSAB’a ulaşmadan ‘gayri resmi bakan sözcüsü’ tarafından üyelere gönderildiğini kaydeden Bağlıkaya, “Bu arkadaşlar nedense ya yazıyı okumuyorlar ya da yazılanı anlamıyorlar ama her zamanki gibi yorum yapıyorlar. Ne diyeyim, ‘dilin kemiği yok’ onu anladık da insanın omurgası olur.” ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kendisini ziyaret edem muhalif isimler ve gayri resmi sözcüler aracılığıyla Firuz Bağlıkaya ile arasındaki sorunlardan söz etmeye başladığını kaydeden TÜRSAB Başkanı şunları söyledi:

“İçindekileri açıkça dışa vuruyor”

“İlginç olan bakanın son zamanlarda söylediklerinin gittikçe daha gerçeğe yakın olması. Artık içindekileri söylerken çok sakınmıyor. TV ekranlarından seyahat acentalarını küçümseyip, turist getiren seyahat acentası sayısını yüze indirirken, elli arkadaşı ile turizmi kurtardığını anlatırken, içindekileri açıkça dışa vuruyor.

Benimle ilgili olarak da önce ‘ailemle ilgili haberler yaptırdı’ dedi. Sonra ‘haketmeden iş aldı’ dedi, sonra ‘yerimde gözü var’ dedi. Şimdi ‘şirketlerine cezalar kestim , o yüzden bana tepkili’ deyip kendini ziyaret edenlerden bunu her yerde anlatmalarını istiyormuş.

“2016 yılında ciddi bir fiyat farkıyla aldığım ihale”

Aile meselesinin benimle ilgisi olamayacağını o zaten biliyordu. Yaşananlar herkese öyle bir şey olmadığını gösterdi. Hak etmeden iş aldı dediği, 2016 yılında ciddi bir fiyat farkıyla açık artırma ile şirketimin aldığı bir işti ve o dönemde hiçbir görevde değildim. Hatta kendisi ile birlikte seçime girmiş ve kaybetmiştik. Onun yerinde gözüm olması, onun içinde büyüttüğü ve bir türlü yenemediği korku ve kaygı olabilirdi. Ama benim böyle bir girişimimin olmadığını, seçilerek geldiğim makamda mutlu olduğumu onun haricinde herkes biliyor. Sektörden bakan atanmasının yanlışlığını gördük. Açıkça 'sektör bir daha sektörden bakan istemiyor’ diye açıklamalarım var.”

“Acentelerin aleyhine olan şeylere karşı çıktığım için şirketime ceza yazıldı”

Şirketlerine ceza yazılmasının nedeninin acentelerin aleyhine yapılmak istenen şeylere karşı çıkmaları olduğunu kaydeden Bağlıkaya “Sayın bakan sebep ile sonucu kasti olarak birbirine karıştırıyor. Ama biz bunu bugüne kadar hiç TÜRSAB gündemine getirmedik. Hatta benim hakkımda türlü bahanelerle suç duyuruları yaptılar. Vakfımıza bağış topladığımız için savcılıklara defalarca suç duyurusunda bulundular, dava açtırdılar: Biz seyahat acentalarının haklarını korudukça, onlar için mücadele ettikçe, hem birliğimize hem de benim şahsıma şirketlerime saldırılar devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Bundan üç ay önce ‘yasal düzenlemeyi yapın aday olmayalım’ dediğini hatırlatan Firuz Bağlıkaya konuşmasının devamında şu noktalara dikkat çekti:

“Sözünde durmadı”

2018 ağustos ayında ilk toplantımızda, tüm BTK başkanlarımızın önünde ‘2018 aralıkta yasayı çıkartıyoruz’ dedi mi? Dedi. Sonra Antalya’da mart 2019'da tüm acentaların önünde ‘2019 haziranda yasayı çıkartacağız’ dedi mi? Dedi. Sözünde durdu mu? Durmadı. Acentaların bir tane sorununu bugüne kadar çözdü mü? Çözmedi.” şeklinde konuştu.

“Doğruyu yaptığımı bilmenin gücüne sahibim”

“Bakanlığı bize muhalefet yapanların cirit attığı, TÜRSAB aleyhine olan her kararın jet hızıyla alındığı bir yer haline getirenler seri yalanlarına devam ediyor.” diyen Bağlıkaya, seyahat acentelerinin haklarını koruduğu için saldırılara muhatap olduğunu ve olmaya da devam ettiğini savundu. “Cezalar ödedim, belki de daha fazlasını ödeyeceğim. Seyahat acentalarının haklarını korumaktan vazgeçmeyeceğim.Bu bedelleri öderken haklı olduğumu, doğruyu yaptığımı, üstlendiğim görevin gereğini yerine getirdiğimi bilmenin gücüne sahibim.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 23.11.2022 - 21:46:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.