Bağlıkaya Ankara'da açıkladı: 'Kariyer portalı' ve 'TÜRSAB Rota' geliyor

Bağlıkaya Ankara'da açıkladı: 'Kariyer portalı' ve 'TÜRSAB Rota' geliyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, bilgilendirme toplantıları kapsamında Ankara'da faaliyet gösteren acentelerle bir araya geldi. Bağlıkaya toplantıda, TÜRSAB'ın iki yeni projesini üyelere anlattı.


''TÜRSAB'ı şeffaf bir kurum haline getirdik''

Kendisinin de mesleğe Ankara’da başladığını belirten Firuz Bağlıkaya, görev yaptıkları süre boyunca TÜRSAB’ı daha şeffaf bir kurum haline getirmek için çalıştıklarını söyledi. TÜRSAB’ın borçlanma ve kefil olmasını engelleyen düzenlemeler yaptıklarına dikkat çeken Bağlıkaya; “Göreve geldiğimiz ilk aylarda borçlar ve icralarla uğraştık. 160‘ın üstünde haciz geldi. TÜRSAB’ı borçlarından arınmış tamamen şeffaf bir yapıya dönüştürmek için önemli adımlar attık” dedi.

tursab_ankara1

''Yasanın hazırlanması sürecinde 6 ay Bakanlıkla birlikte çalıştık''

TÜRSAB’ın kurumsallaşması için yaptıkları çalışmalara dikkat çeken Bağlıkaya, yeni yasa çalışmasıyla ilgili detaylar verdi. Tüm paydaşlardan görüş aldıktan sonra yasa taslağının hazırlanış sürecinde 6 ay boyunca Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte çalıştıklarını söyledi.

Seyahat acenteleri 'TÜRSAB Rota'da buluşacak

TÜRSAB’ın sektörde daha etkin olabilmesi için hazırlanan projelerle ilgili bilgiler veren Bağlıkaya, Türkiye’deki seyahat acentalarını dijital bir çatı altında toplayacak “TÜRSAB ROTA” projesini anlattı. Bağlıkaya: “Ekim ayı sonuna doğru yeni bir portalı; “TÜRSAB ROTA”yı hayata geçiriyoruz. Seyahat acentaları birbirilerinin ürünlerini görebilecekler. TÜRSAB ROTA vasıtasıyla Türkiye’deki bütün seyahat acentaları diğer seyahat acentalarının tur programlarını görebilecek. Yani sadece paket turlar için bir alışveriş platformu oluşturuyoruz. 6 -7 aydır üzerinde çalıştığımız bu projeyi yakında yapacağımız lansmanla tanıtacağız” dedi.

tursab_ankara2

“Acentelerin SGK destek paketinden yararlanması için çalışacağız''

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, acentaların SGK destek paketinden yararlanması için TÜRSAB içinde bir birim oluşturacaklarını böylece acentaların SGK bildirim takiplerinin TÜRSAB tarafından yapılacağını da duyurdu. Bağlıkaya: “3 kişi ve üstü acentalar için SGK yardımı var. Bununla ilgili de arkadaşlarımız bir birim oluşturuyorlar. Konuyla ilgili SGK ile görüşüldü. Bu imkandan tüm acentaları yararlandıracağız” dedi.

TÜRSAB sektörel bir kariyer portalı kuruyor

Sektörde iş ve işçi arayan acentaların faydalanması için bir kariyer merkezi kuracaklarını da söyleyen Bağlıkaya; “TÜRSAB olarak kendi kariyer portalımızı kuruyoruz. Eleman arayanlar da iş arayanlar da oraya yazacak. Yasal izinleri de aldıktan sonra hayata geçireceğiz. Söz verdiğimiz gibi TÜRSAB Avantaj Kartları da acenta sahipleri başta olmak üzere tüm üyelerimize dağıtacağız” diye konuştu.



Bu Haber 17.10.2019 - 15:11:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.