Bağımsız oteller mi, zincir oteller mi?

Bağımsız oteller mi, zincir oteller mi?
İspanya'da yapılan araştırma, halkın gözünde bağımsız yerel otellerin zincirlerden daha değerli olduğunu ortaya koydu.

Turizm Güncel - Dış Haberler

İspanya'daki bağımsız oteller ittifakı Keytel, Brainstrust Consulting Services ile birlikte İspanya'da bağımsız otellerle zincirlerin halkın gözündeki yerini tespit etmek amacıyla bir araştırma yaptı. 

İspanya'nın  3, 4 ve 5 yıldızlı hem şehir hem de tatil otellerinin BookingCom üzerinden aldığı müşteri puanlarını analiz eden Brainstrust Consulting Services, araştırmayı güçlendirmek için sektördeki uzmanlarla da birebir görüşmeler yaptı. 

Araştırmanın ortaya çıkardığı ilk ve en önemli sonuç, İspanyolların büyük zincirlerden ziyade bağımsız otellere değer vermesi ve onları tercih etmesi oldu. Gerekçe olarak ise "Zincirlerinin standartlaşmış tekliflerinin aksine, bağımsız otellerin daha kişiselleştirilmiş hizmet ve mekanın kimliğini yansıtan benzersiz bir deneyim sunabilmesi" gösterildi.

Bağımsız otellerin iki handikapı

Araştırma aynı zamanda bağımsız otellerde fiyatların zincir otellerden daha düşük olduğunu gösterdi. Ancak bu durum başlangıçta müşteriler açısından bir avantaj olarak görülse de, iki nedenden dolayı satış yönetimi açısından bir dezavantaj olarak da değerlendirilebilir:

Birincisi, otelin fiyatlandırma stratejisi verilen hizmeti değersizleştirmemeli ancak aşırı yüksek de olmamalı. Fiyatlar tüketicinini deneyimine göre ayarlanmalıdır. 

İkincisi, İspanya'daki bağımsız oteller sık sık gelir yönetimi politikasını optimzie etmekte zorlanırken bunu zincirler çok iyi yapıyor. Bu da zincirlere fiyatlarını sunulan hizmetin kalitesine göre belirleme olanağı tanıyor. 

Bağımsız otellerin fiyatlandırma ve gelir yönetimi konularında gelişme potansiyeline sahip olduğunu belirten uzmanlar, Booking.com'da en yüksek ve en düşük puanları alanların bağımsız oteller olduğuna dikkat çekiyor. Araştırmaya ilişkin raporda, hizmeti kişiselleştirmenin ve detaylara dikkat etmenin müşteri deneyimini geliştirmede temel faktör olduğunun altı çiziliyor. 

Buna karşın misafirler profesyonellik eksikliğini hatta dikkatsizliği olumsuz bir nokta olarak değerlendirebiliyor.


Bu Haber 17.02.2024 - 13:50:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.