BAE, Mısır ve Tayland detayı: Rus turistler nerelere gitti?

BAE, Mısır ve Tayland detayı: Rus turistler nerelere gitti?

Yılın ilk 6 ayında en çok Rus ziyaretçi alan ülkeler belli oldu. Rus ziyaretçi sayısında Türkiye hala lider olsa da, pazar payını hızla artıran ülkeler var.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Rusya Federasyonu vatandaşlarının yılın ilk yarısında en çok ziyaret ettiği ülkeler belli oldu.

Yılın ilk yarısında Rusların en çok ziyaret ettiği ülke 2,6 milyonla Türkiye olurken bu rakam pandemi öncesinin yüzde 3,5 altında kaldı.

Rusların en çok seyahat ettiği ülke Türkiye olsa da, Mısır, BAE ve Tayland'ın bu ülkedeki pazar payını hızla artırdığı görülüyor.

İlk 6 ayda, 554 bini Dubai'ye olmak üzere, 800 bin Rusya Federasyonu vatandaşı Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) seyahat etti. Bu rakamla Ruslar, BAE'de Hindistan'ın ardından ikinci pazar durumuna yükseldi.

2023 yılının ilm yarısında Rusların en fazla ziyaret ettiği üçüncü ülke ise 791 binle Tayland oldu. Dördüncü sırada yer alan Mısır'a ise aynı dönemde 750 bin Rus gitti. Bu ziyaretçilerin büyük çoğunluğu ülkeye tur operatörleri vasıtasıyla gitti.

Ocak-Haziran arasındaki 6 aylık dönemde Sri Lanka'ya 110 bin, Maldivler'e 109 bin, Endonezya'ya 80 bin, Küba'ya 67 bin, Vietnam'a 62 bin, Malezya'ya yaklaşık 55 bin, Seyşeller'e 30 bin ve Kıbrıs'a 29 binin üzerinde Rusya Federasyonu vatandaşı seyahat etti.

Rus turistlerin pazar dağılımı



Bu Haber 04.08.2023 - 09:26:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.