Az turist çok para: İspanya turizm stratejisinde değişime gidiyor

Az turist çok para: İspanya turizm stratejisinde değişime gidiyor

Kitle turizminin en büyük destinasyonu İspanya, daha az turist ağırlayarak daha fazla turizm geliri elde etme stratejisinde yol alıyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

İspanya’nın planı işliyor

İspanya'nın daha az turist ağırlayarak daha fazla turizm geliri etme stratejisinde yol almaya başladığı belirtiliyor. Bunun en iyi Almanya pazarında gözlemlendiği ifade edilirken, bu ülkeden İspanya'ya giden turist sayısının 2019'a kıyasla yüzde 8,9 düşmesine rağmen ziyaretçi harcamasının yüzde 5,5 arttığına dikkat çekiliyor.

“Fiyat rekabeti yapmak istemiyoruz”

Alman iş ve turizm dergisi fvw'nin TravelTalk kongresinde konuşan Turespaña Direktörü Alvaro Blanco, bir kez daha diğer destinasyonlarla fiyat rekabeti yapmak istemediklerinin altını çizdi. Blanco "Bunun yerine turizm alt yapımızı geliştirmek ve İspanyol yaşam modelini sunmak istiyoruz." dedi.

Ancak Avrupalı ve Alman turistlerin İspanya'nın deniz-kum-güneş turizminin ötesinde sunabileceği şeylerin farkında bile olmadığı ifade ediliyor.

Incoming acentesi MTS Globe'un CEO'su Michael Frey, bu yılın kazananlarından birinin İspanya ana karası olduğunu açıklarken, Alltours'un Pazarlama ve Ticaret Müdürü Stefanie Wasserfuhr, giderek daha fazla sayıda insanın İspanya ana karasına seyahat ettiğini söyledi.

“Fiyat hassasiyeti olan aileler Türkiye’ye gidiyor”

Aileler söz konusunda ise favori destinasyonun Türkiye olduğunu belirten tur operatörleri seyahat pazarının giderek bireyselleşmesine rağmen paket turun gelecekte de var olacağına inanıyor. Stefanie Wasserfuhr, "Özellikle fiyata duyarlı aileler ve misafirler Türkiye'yi tercih ediyor." dedi.



Bu Haber 02.10.2023 - 09:09:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.