Aynı tatil Almanlara 599 Türklere bin 700 euro

Aynı tatil Almanlara 599 Türklere bin 700 euro

Almanya’da satışa sunulan 599 euroluk Türkiye tatili hakkında yapılan bir araştırma aynı tatilin Türk vatandaşları tarafından kaç liraya yapılacağını gözler önüne serdi.


Medyada çıkan haberleri doğrulayan ya da yanlışlayan bir platform olarak ortaya çıkan TeyitOrg Almanya’da Lidl tarafından 599 euroya Türkiye tatili satılmasıyla ilgili araştırma yaptı.  

Yapılan paylaşımın doğru olduğunu belirten platform aynı tatili Türk vatandaşlarının kaç liraya yapacağı konusunda da bir araştırma yaptı. Yapılan araştırmada şu ifadelere yer verildi;

“Bir market kataloğunda yer alan Türkiye’de her şey dahil 599 euroya tatil kampanyası sosyal medyada viral oldu.

İddiaya göre seyahat Almanya’nın zincir marketlerinden biri olan Lidl aracılığıyla satılıyor.

Paylaşımda yer alan görseldeki ipuçlarıyla araştırmaya başlamak kolaylık sağlayabilir.

Lidl Almanya’da 1973’ten beri faaliyet gösteren ve 30 ülkede binlerce mağazası bulunan bir market zinciri. Lidl-reisen ise şirketin turizm acenteliğini gösteren kolu. İddiada yer alan kataloğa marketin aylık ve haftalık ürünlerinin listelendiği internet sitesindeki “Prospekte” yani broşürler bölümünden ulaşılabiliyor. Sayfa incelendiğinde iddialardaki görselin market kataloğu bölümünde güncel seyahat broşürleri bölümünde olduğu görülebiliyor.

Türkiye’nin kapakta yer aldığı broşür incelendiğinde de Lidl’a ait seyahat firması Lild-reisen’in dünyanın çok sayıda tatil bölgesine seyahatler organize ettiğini görmek mümkün. Türkiye’yi kapsayan paketin de 200 euroluk bir indirimle satıldığı anlaşılıyor.

Katalogda verilen linke erişildiğinde ise şu anda güncel fiyatın 10 euro arttığı tespit ediliyor. Side’de bulunan bir otelde uçuş, havaalanı transferi ve konaklamanın bu promosyon paketi ile satıldığı görülüyor. Satın alma seçeneği incelendiğinde fiyatın Köln’den ve iki kişilik seyahat alındığı takdirde geçerli olduğu anlaşılıyor. Yani kişi sayısı düştüğü veya şehir değiştiği durumlarda fiyat da değişiyor.

İddianın sosyal medyada yayılması sonrasıysa bir kullanıcı markete gidip kataloğu incelediği bir videoyu paylaşmış. Bu görüntülerde de 599 euroya seyahatin katalogda olduğu görülüyor.

Promosyonda yer alan paket ve fiyatlar 23 Kasım ila 31 Mart 2023 tarihleri arasında geçerli. Fiyatlar bu tarih aralığında belli oranlarda artışlar gösteriyor.

Rezervasyon Türkiye’den yapılsaydı kaça mal olacaktı?

609 euroya satın alınabilen tarih aralığı ise 2 - 23 Aralık ve iki kişinin maliyeti bin 218 euro. Peki aynı tarihler aralığında, aynı otelde Türkiye’den bir rezervasyon yapmak istediğimizde nasıl bir fiyatla karşılaşıyoruz?

Hotels.com üzerinden bir arama yaptığımızda her şey dahil iki kişi en uygun fiyatın 31 bin 894 lira yani yaklaşık bin 735 euro olduğunu görüyoruz. Expedia’da ise bu fiyat bin 750 dolar. ETS tur ya da otelin kendi sitesinde ise mevcut tarihlerle ilgili fiyat alınamıyor. Bulunduğumuz konumu değiştirip Booking’den bir arama yaptığımızdaysa aynı tarihe bin 743 euroluk bir fiyat veriliyor.

İstanbul’dan o tarihte iki kişi Pegasus ile 3 bin 250 TL (177 Euro), Ankara’dan uçuş için ise Pegasus’tan 2 bin 500 TL (136 Euro) fiyatla bilet satın alabiliyor.

Yani aynı tatili iki kişi Türkiye’den yapmak istediğinde havaalanı transferi hariç en düşük bin 900 euroyu gözden çıkarmalı.

Teyit konuyla ilgili Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya’ya ulaştı. Bağlıkaya, Avrupa’dan her yıl kış aylarında Türkiye’ye uygun fiyatlı tatil paketleri satıldığını belirtti ve bunun bölge otellerinin yılın tamamında açık kalmasına katkı sunduğunu ifade etti.



Bu Haber 14.09.2022 - 14:00:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Otelci yerli turist istemiyor

    Mehmet Mehmetoglu 15.09.2022 - 09:20

    Bu analizden anladığımız, otelci yerli turist istemiyor. Zaten istemezlerdi hiç bir zaman. Çünkü Türk misafiri memnunetmek zor. Ama otelci biraz akıllı olsa, hadi aynı fiyat olmasın 100EUR daha fazlasına yerli turiste verebilse, oteli daha çok para kazanır. Tek yapması gereken, misafirin beklentisini iyi yönetmek. Ama otelci tembel.. uğraşmak istemiyor.

  • TIMUR 14.09.2022 - 06:01

    Sadece Tukiyede boyle durum olur , kendi vatandasina pahali fiytan satip ama Avrupa ucuzdan veriyorlar .

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.