Avrupa'nın en büyük bölgesel hava yolu şirketi satışa çıkarıldı

Avrupa'nın en büyük bölgesel hava yolu şirketi satışa çıkarıldı

Ekim ayında '22 milyon pound zarar edebiliriz' diyerek kar uyarısı yapan İngiliz hava yolu şirketi Flybe satışa çıkarıldı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere'nin önde gelen bölgesel hava yolu şirkti Flybe'nin satışa çıkarıldığı açıklandı. Aılıcı arayışında olduğunu resmen duyuran Exeter merkezli hava yolu şirketi, birkaç potansiyel alıcı ile görüşme halinde olduğunu da bildirdi.

VERGİ ÖNCESİ KARI YARIDAN FAZLA DÜŞTÜ

Yükselen yakıt fiyatları, düşen yolcu talebi ve poundun değer kaybetmesi nedeniyle ekim ayında 22 milyon pound zarar edebileceğini açıklayan şirket, eylül ayının sonuna kadarki dönemi kapsayan 6 aylık periyotta şirketin vegi öncesi karının yüzde 54 azalarak 7.4 milyon pounda, toplam gelirlerin ise yüzde 2.4 düşüşle 409 milyon pounda gerilediğini açıkladı.

8 YILDA 25 MİLYON POUND DEĞER KAYBETTİ

40 yıldır faaliyette olan ve filosunda 78 uçak bulunan Flybe, 2010 yılında borsaya girdiğinde 215 milyon pounda fiyatlanmıştı. Ancak o yıldan günümüze kadar şirketin değerinin 25 milyon pounda kadar düştüğü belirtiliyor.

LONDRA HARİÇ, İÇ HAT UÇUŞLARIN YÜZDE 53'ÜNÜ YAPIYOR

İngiltere'de en fazla iç hat uçuşu gerçekleştiren ve Avrupa'nın en büyük bölgesel hava yolu şirketi olan Flybe, İngiltere'de, Londra dışındaki, iç hat uçuşlarının yüzde 53'ünü tek başına gerçekleştiriyor.

192 DESTİNASYONA UÇUYOR

Şu anda 75 kalkış noktasından 14 ülkeye ve 192 destinasyona uçan Flybe, Manchester ve Southampton dahil İngiltere'de 12 havalimanından uçuş yapıyor.



Bu Haber 14.11.2018 - 16:13:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.