Avrupalı turizm örgütlerinden yaz sezonu için 'ortak çerçeve' talebi

Avrupalı turizm örgütlerinden yaz sezonu için 'ortak çerçeve' talebi
Avrupalı turizm örgütleri, yaz seyahatleri için birlik genelinde ortak çerçeve oluşturulmasını talep ediyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Avrupalı turizm örgütleri, seyahatlerin yeniden başlatılabilmesi için birlik genelinde ortak çerçeve oluşturulmasını talep ediyor.

Testlere ve aşı sertifikalarına dayanan risk temelli bir çerçeve

Brüksel merkezli Avrupa Seyahat Acenteleri ve Tur Operatörleri Dernekleri (ECTAA), Avrupalı ve ulusal karar alıcıları yaz sezonunda seyahatlerin yeniden başlatılması için bir yol haritası hazırlamaya davet etti. Birlik, söz konusu yol haritasının risk temelli, testlere ve aşı sertifikalarına dayanan seyahat kısıtlamaları çerçevesinde inşa edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

‘’Seyahatlerin ne zaman hangi koşullarda başlayacağına ilişkin perspektife ihtiyaç var’’

ECTAA Başkanı Pawel Niewiadomski, ''Yapmamız gereken tek şey, noktaları bir araya getirmek ve seyahatleri yeniden başlatmak için ortak bir Avrupa yol haritası belirlemek. Turizm sektörünün ve seyahatçilerin, seyahatlerin ne zaman hangi koşullar altında başlayacağı konusunda bir perspektife ihtiyaçları var.'' dedi.

Avrupa genelinde 70 bin acenteyi ve tur operatörünü temsil eden ECTAA, aşılamanın, testlerin ve turistlerin güvenli bir şekilde seyahat etmesine olanak sağlayacak saplık protokollerinin yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çekti.

‘’Robert Koch’un verileri organize turda riskin düşük olduğunu gösteriyor’’

Salgın hastalıkların kontrol altına alınmasından ve önlenmesinden sorumlu Alman Robert Koch Enstitüsü'nün bulgularının organize turlarda bulaşı oranının düşük olduğunu belirten ECTAA, ''Bu veriler organize tatillerin güvenli olduğunu gösteriyor. Ancak seyahatleri kolaylaştırmak için testlere ve sağlık sertifikalarının kullanımına dayalı çerçeveye ihtiyacımız var.'' ifadelerini kullandı.



Bu Haber 12.03.2021 - 11:35:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.