Avrupalı turistler en çok hangi destinasyonlara seyahat etmek istiyor?

Avrupalı turistler en çok hangi destinasyonlara seyahat etmek istiyor?

Türkiye, Avrupalı turistlerin en çok seyahat etmek istediği 10’uncu destinasyon oldu.


Avrupa Seyahat Komisyonu (ETC) tarafından açıklanan verilere göre, gelecek aylarda seyahat etmek istenen destinasyonlar içinde Avrupalının ilk 5 tercihi; İtalya, İspanya, Fransa, Yunanistan ve Almanya olurken Türkiye 10’uncu sırada yer aldı.

Turizm Databank’te yer alan habere göre, tatilcilerin yüzde 43’ü Güney Avrupa’daki güneşli destinasyonlara ilgi duyduğunu belirtti. Bu ülkeler arasında; Yunanistan yüzde 6,3, İtalya yüzde 8,4, İspanya yüzde 8,1 ve Fransa yüzde 7,1 pay alırken Türkiye yüzde 73 pay alıyor.

Ankete göre, destinasyona ilk defa gelecek olanların toplam içindeki payında, yüzde 27 ile Yunanistan ilk sırada yer aldı. Yunanistan’ı yüzde 24 ile Portekiz, yüzde 23 ile Hırvatistan izledi. Bu oran Türkiye’de ise yüzde  21 dolayında.

Bulgulara göre, daha önce destinasyona gelmiş ancak yeni dönemde gelmeyeceklerin oranı bütün ülkelerde yüzde 64-65 seviyesinde. Ancak tekrar ziyaret etmek isteyenlerin oranı yüzde  17-20 arasında olurken İtalya, İspanya, Fransa, Yunanistan öne çıkarken Türkiye’nin tekrar gelecek ziyaretçi payı yüzde 15.



Bu Haber 23.05.2024 - 11:01:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.