Avrupalı turisti AB içinde tutma formülü bulundu

Avrupalı turisti AB içinde tutma formülü bulundu
Bir süredir vatandaşlarına 'bu yıl yaz tatili planı yapmayın' çağrılarında bulunan AB ülkeleri, insanların birlik içinde seyahat edebilmesi için Covid-19 pasaportunu gündemine aldı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Koronavirüs pandemisinin alt-üst ettiği Avrupa'da, uzun süren seyahat yasaklarının ardından, nasıl bir yol izlenerek normalleşmenin sağlanabileceği tatışılıyor. İspanya, Portekiz, İtalya, Yunanistan, Hırvatistan gibi, ekonomisi büyük oranda turizme bağlı olan ülkelerin yaşayacağı sıkıntılar kaygı yaratırken, video-konferansta bir araya gelen 27 AB ülkesinin turizm bakanları, izlenecek yola ilişkin görüş alış verişinde bulundu.

Schengen ülkeleri içinde seyahate olanak sağlayacak

Konferansta ortaya atılan görüşlerden biri de, AB ülkelerinde yaşayanlar için geçici bir Covid-19 pasaportu verilmesi önerisi oldu. Verilecek pasaportla belge sahibinin, Schengen ülkeleri içinde seyahat etmesinin olanaklı kılınabileceği kaydedildi.

Düzenlenecek pasaportların birlik genelinde uygulancak ortak kuralların ve protokollerin bir parçası olduğunu belirten Hırvatistan Turizm Bakanı Gari Cappelli, 27 üye ülkenin turizm bakanının, Avrupa ölçeğinde uygulanacak Covid-19 pasaportu konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı.



Bu Haber 30.04.2020 - 11:07:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Sukru Cimrin 01.05.2020 - 09:25

    Henüz anlaştıkları birşey yok. Tüm ülkeler bunu benimsemezse karşılıklı olarak uygularız diyorlar. Ayrıca Yunanistan bu pasaportun verilebilmesi için testlerin yolcunun kendi ülkesinde yapılmasını talep ediyor. Bir ay içinde son halini verecekler görünüyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.