Avrupa’daki hava yolu şirketleri Çin seferlerine yeniden başlıyor

Avrupa’daki hava yolu şirketleri Çin seferlerine yeniden başlıyor

Avrupa’da birçok hava yolu şirketi, Çin operasyonlarını yeniden düzenlemeye başladı.


Çin’in koronavirüs önlemlerini gevşetme kararının ardından çok sayıda havayolu şirketi, uçuşlarında yeni düzenlemeye gitme kararı aldı.

Avusturya Havayolları uçuş planını yeniden düzenleyeceğini duyurdu. Şirket 16 Ocak tarihinden itibaren haftada iki kez Viyana’dan Shanghai’ye Boeing 777 tipi uçaklarla direkt uçuş gerçekleştireceğini bildirdi.

Air China da 26 Ocak 2023 gününden itibaren Beijing-Cenevre uçuş hattını devreye sokacak. Hava yolu haftada bir kez (Perşembe günleri), Airbus 330-200 ile Cenevre’ye gidecek. Cenevre'den dönüş ise Shenyang üzerinden gerçekleşecek. 

Lufthansa da haftada dört gün Frankfurt’tan Beijing ve Shanghai’ye sefer düzenleyecek.

Swiss Air sözcüsü Michael Penzer, şirketinin şimdilik Shanghai ve Beijing ile kargo uçuşları gerçekleştirmekte olduğunu ancak yolcu uçuşları için Çin'in durumunu biraz daha gözlemleyip ondan sonra uzun dönemde düzenli ve kalıcı bir çerçevede operasyonel olmayı tasarladıklarını söyledi.

Çin istikametindeki uçuşlara yönelik talebin çok yüksek olduğunu belirten Cathay-Pacific Avrupa Başkanı Kinto Chan da “Çok sayıda şirket, Çin ve Asya’daki partnerlerini ve tedarikçilerini üç yıldır ziyaret edemediler. Burada büyük bir talep birikmiş görünüyor” değerlendirmesini yaptı.

İtalya ve ABD’den test zorunluluğu

Öte yandan İtalya ve ABD Çin’den gelecek turistlerden “zorunlu Covid-19 testi” istemeye başladı.

İtalya’nın, Çin’den gelen bir uçaktaki yolculardan 50’sinin koronavirüs tesitlerinin pozitif olması nedeniyle böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

 



Bu Haber 29.12.2022 - 15:51:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.