Avrupa’daki bu 5 ülke için zaman daralıyor

Avrupa’daki bu 5 ülke için zaman daralıyor

Koronavirüs nedeniyle ülkelerin hayata geçirdiği sınırlamalar, dünyanın her yerinde turizmi etkiliyor ancak bazı ülkeler var ki, onlar için zaman baskısı artıyor.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Koronavirüs nedeniyle hayata geçirilen seyahat yasakları tüm ülkeleri etkilese de, ekonomisi turizme bağımlı olan ülkelerde durum biraz daha farklı. Bu ülkelerde gelirinin büyük bölümünü turizmden elde eden destinasyonlar ve o destinasyonlardaki turizm şirketleri zorda. Bu ülkeler için, 2020 sezonunda turizm olmaması adeta bir felaket anlamına geliyor. Peki Avrupa'da ekonomide turizme bağımlılığın en yüksek olduğu 5 ülke hangisi?

Yunanistan: Yüzde 20.6

Bu listenin ilk sırasında, GSYİH'sının turizmin yüzde 20.6 yer tuttuğu Yunanistan geliyor. geçtiğimiz yıl 30 milyon turist ağırlayan Yunanistan'da, Mikonos, Santorini, Girit ve Korfu gibi destinasyonların daha uzun süreli turizm yasaklarına direnmesinin zor olduğu belirtiliyor. Ziyaretçi başına ortalama 607 euro turizm geliri elde eden Yunanistan, bu yıl bu miktarın sadece bir kısmının ülkede kalacağını öngörüyor.

Portekiz: Yüzde 19

Avrupa'da ekonomisi turizme en bağımlı ikinci ülke ise Portekiz. Ülke GSYİH'sinin yüzde 19'unu turizmden elde eden Portekiz'de turist başına ortalama harcama 1261 euro. 2020 yılında tatilci sayısında yaşanacak düşüşle, ülkenin başa çıkmasının zor olduğu değerlendirmesi yapılıyor.

Avusturya: Yüzde 15.5

GSYİH'sının yüzde 15.5'ini turizmden elde eden Avusturya ise listenin üçüncü sırasında yer alıyor. Avusturya, Avrupa genelinde özellikle yoğun kongre turizmi destinasyonu olarak öne çıkıyor. Aldığı ziyaretçileri yüzde 37'si Almanlardan oluşan Avusturya, Alman hükümetinden yaz aylarında Almanların Avusturya'ya seyahatine izin vermesini istiyor.

İspanya: Yüzde 14.6

Turizm gelirlerinin GSYİH içnde yüzde 14.6 yer tuttuğu İspanya ekonomisi turizm bağımlı olan Avrupa ülkeleri içinde 4'üncü sırada yer alıyor. Turist başına yaklaşık 1.200 euro gelir elde eden İspanya, 2019 yılında 83 milyonu aşkın turist ağırladı. Ülkeye giden turistlerin yüzde 25'ini İngilizler oluşturuyor.

İtalya: Yüze 13

İtalya'da ise GSYİH'nın yüzde 13'ü turizm gelirlerinden oluşuyor. Koronavirüsün en sert vurduğu ülkelerden biri olan İtalya'nın, 2020 turizm gelirlerinde önemli düşüşler olcağı tahmin ediliyor. İtalya, 2018 yılında 62 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştı.



Bu Haber 27.04.2020 - 09:25:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.