Avrupa’da yüzlerce uçuş iptal edildi

Avrupa’da yüzlerce uçuş iptal edildi

Avrupa’da grevler ve personel sıkıntısı nedeniyle yüzlerce uçuş iptal edildi.


Belçika, Fransa, Hollanda ve İngiltere’de grevler ve personel eksikliği nedeniyle yüzlerce uçuş iptal edildi.

Belçika’nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Brüksel Havayolları, sendikaların iş yükünü hafifletmek için grev yapacaklarını söylemesinin ardından yaz döneminde sefer sayısını düşürmeye karar verdi. Bu kapsamda 158 uçuş iptal edilirken, iptal edilen uçuşlar günde birden çok sefer yapılan ve alternatif uçuşların olduğu yerler arasından seçildi.

Fransa’da Paris Charles De Gaulle Havalimanında, maaşlarına zam isteyen personellerin grevi nedeniyle, sabah saat 07.00-14.00 arası uçuşların dörtte biri iptal oldu.  

Hollanda Kraliyet Havayolları KLM, geçen haftaki Pentikost tatili yoğunluğu sebebiyle günlük 50’ye yakın uçuşunu iptal ettiğini duyurmuştu. Amsterdam Schiphol Havalimanı yetkilileri, nisandan bu yana devam eden yoğunluğa çözüm bulmak için uçuşuna 4 saatten fazla vakti olan yolcuları havalimanı dışında bekletme kararı aldı.

İngiltere’de havalimanı personeli eksikliği nedeniyle yüzlerce uçuş iptal edildi. British Airways, Londra’daki Heathrow Havalimanından 100’den fazla uçuşunu iptal ederken, Gatwick Havalimanında ise Easy Jet ve Wizz Air de bazı uçuşlarını gerçekleştiremedi.



Bu Haber 09.06.2022 - 08:51:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.