Avrupa'da slotları korumak için on binlerce hayalet uçuş yapılıyor

Avrupa'da slotları korumak için on binlerce hayalet uçuş yapılıyor
Pandemi nedeniyle uçuş kapasitesinin düştüğü Avrupa'da, mevcut slot haklarının kaybolmaması için on binlerve hayalet uçul yapılıyor. 

TurizmGüncel - Dış Haberler

Küresel ısınma ve iklim değişikliği giderek daha ağır şekilde dünyanın gündemine girerken, çevreye duyarlı bir söylem geliştiren Avrupa için 'bu ne perhiz bu ne lahana turşusu' dedirtecek cinsten bir gelişme yaşanıyor.

Çevre kirliliğine ve israfa neden oluyor

Avrupalı hava yolu şirketleri, pandemi nedeniyle kullanamadıkları slotları kaybetmemek için boş (hayalet) veya çok az yolcuyla binlerce uçuş yapıyor. Çevre konusunda öncü görünen Avrupa'da, ticari bir hakkın korunması adına bu kadar boş uçuş yapılması, boş uçuşlarla çevre kirliliğine israfa neden olunması tepki çekiyor.

Lufthansa 18 bin, Brussels Airlines 3 bin hayalet uçuş yapacak

Geçtiğimiz hafta açıklama yapan Alman hava yolu Lufthansa, mevcut slot haklarını kaybetmemek için kış boyunca 18 bin uçuş yapmak zorunda kalacağını açıklamıştı.

Şimdi de Lufthansa şemsiyesi altındaki bir diğer hava yolu Brussels Airlines'ın aynı nedenle 3 bin hayalet uçuş yapmak zorunda kalacağı açıklandı.

"Yüzde 50'ye düşürün"

Avrupa Komisyonuna bir mektup yazan Belçika Ulaştırma bakanı Georges Gilkinet, pandemi döneminde slot hakları ile ilgili kuralların esnetilmesi çağrısında bulundu. Bu politikanın Avrupa'nın nötr-karbon hedefiyle uyuşmadığını belirten Georges Gilkinet, slotun elde tutulması için yüzde 80 uçma zorunluluğunun yüzde 50'ye düşürülmesini talep etti.



Bu Haber 10.01.2022 - 15:27:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.