Avrupa'da korona vaka sayıları alarm veriyor

Avrupa'da korona vaka sayıları alarm veriyor
Avrupa ülkelerinde günlük vaka sayıları giderek yükseliyor. İtalya’da günlük vaka sayısı 15 bini aşarken, İspanya toplam vaka sayısında 1 milyonu geçen ilk Avrupa ülkesi oldu. Çek Cumhuriyeti ise, karantina ilan etti.

Koronavirüs salgınında Avrupa'da günlük yeni vaka sayıları alarm vermeye devam ediyor. İtalya'da dün tespit edilen 15 bin 200 yeni vaka ile salgın döneminin en yüksek sayısı açıklandı.

Bugüne dek 434 binin üzerinde insanın koronaya yakalandığı Avrupa'da, 36 binden fazla insan da yaşamını yitirdi.

İspanya, vaka sayısı 1 milyonu aşan ilk AB ülkesi oldu

DW Türkçe ‘de yer alan ha bere göre, İspanya ise salgının başından bu yana Avrupa'da toplam bir milyon vaka sayısına ulaşan ilk ülke oldu. Ülkede son 24 saatte 16 bin 973 vaka tespit edildi. Başkent Madrid'in de aralarında olduğu bazı bölgelerde kısmi tecrit uygulanmaya başlandı. Ülkede salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 34 bini aşmış durumda.

İspanya ve İtalya'da kısıtlamalar arttı

İspanya ve İtalya'da ikinci dalgada sağlık sistemlerinin baskı altında kalmasından endişe ediliyor. Öte yandan ülkeler ekonomilerin daha fazla zarar görmesinin engellenmesi için tekrar ulusal bir tecrit uygulamasından kaçınmaya çalışıyor. Fransa ve Belçika gibi bazı ülkeler gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulamaya başladı.

Vaka sayısı 41 milyonu, ölü sayısı 1,1 milyonu aştı

Dünyada toplam vaka sayısı 41 milyona yaklaşırken, salgında 1 milyon 126 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başı çekerken, ABD'yi Brezilya, Hindistan, Meksika ve İngiltere izliyor.

Çek Cumhuriyeti karantina ilan etti

Günlük vaka sayısının 11 bine ulaştığı Çek Cumhuriyeti'nde ise karantina ilan edildi. Buna göre, bugünden itibaren market, eczane ve temizlik malzemesi satan iş yerlerinin haricinde bütün işletmeler kapatılacak.

İlk etapta 3 Kasım’a kadar geçerli olacak karantina sürecinde, aile bireyleri dışındaki kişilerle sosyal temasın tamamen sonlandırılması öngörülürken, iş, alışveriş ve doktor ziyaretleri gibi zaruri durumlara izin verilecek.

Vaka sayıları Almanya'da en yükdek seviyeye ulaştı

Almanya'da koronavirüs pandemisinden sorumlu Robert Koch Enstitüsü'nün verdiği rakamlara göre son 24 saat içinde 11 bin 287 yeni vaka tespit edildi. Almanya'da pandeminin başından bu yana en büyük sayı 7 bin 830 vaka ile Cumartesi günü kaydedilmişti. Böylece günlük yeni vaka sayısı ilk kez 10 binin üstüne çıkmış oldu.

Vaka sayısının yüksek çıkmasında pandeminin başladığı bahar aylarına nazaran daha fazla test yapılmış olmasının da rol oynadığı belirtiliyor. Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) bugün Almanya'da pandeminin gelişimine dair bir basın bilgilendirmesi yapması bekleniyor. RKI'nin dün açıkladığı durum raporunda "Şu anda Almanya’daki nüfus içerisinde bulaşmaların ivmelenerek arttığı gözlemlenmektedir" denilmiş ve halktan pandeminin yayılmasını engellemek için alınan tedbirlere eksiksiz bir şekilde uyması istenmişti



Bu Haber 22.10.2020 - 08:49:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.