Avrupa’da iki hava yolu şirketi daha uçuşlarını durdurdu

Avrupa’da iki hava yolu şirketi daha uçuşlarını durdurdu

Geçtiğimiz günlerde uçuşlarını ‘geçici’ olarak durdurduğunu açıklayan Adria’nın ardından XL Airways de tüm operasyonlarını durdurduğunu açıkladı.


Avrupa havacılık sektöründeki kriz devam ediyor. Air Berlin, Monarch ve son olarak Thomas Cook gibi pek çok hava yolunun yanında, çok sayıda küçük hava yolu şirketinin de iflas ettiği Avrupa’da Slovenya’nın milli hava yolu şirketi Adria Airways ile Fransız hava yolu şirketi XL Airways de uçuşlarını durdurdu.

Adria Airways’in iflası bekleniyor

Adria Airways geçici olarak uçuşlarını durdurduğunu açıklasa da, şirketin iflasının beklendiği belirtiliyor. Slovenya Sivil Havacılık Ajansı, hükümetin de desteğini çektiği hava yolu şirketiyle ilgili nihai kararını iki gün sonra açıklayacak. Şirketin temsilcilerinin uzun vadede sürdürülebilir bir model ortaya koymamaları durumunda, uçuş izinleri askıya alınacak. Şirket temsilcileriyle bir araya gelen Slovenya Ekonomik Kalkınma ve Teknoloji Bakanı Zdravko Pocivalsek, Adria Havayolları için tek olası senaryonun iflas olduğunu söyledi.

XL Airways tüm operasyonlarını durdurdu

Adria Airways’in ardından Fransız hava yolu şirketi XL Airlines da 30 Eylül itibariyle tüm operasyonlarını durdurduğunu açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, ‘’Faaliyetlerimizi durdurmaktan ötürü üzüntümüzü belirtiriz. Eğer biletiniz varsa bilet satış ofislerimize ve seyahat acentelerimize başvurabilirsiniz. Ayrıca biletiniz sigorta kapsamında ise sigorta firmasıyla iletişim kurmanızı öneririz. Eğer bu çözümler sizin için yeterli değilse başka bir şirketten biletinizi alabilir bunun için de mahkemeye başvurabilirsiniz.’’ denildi.

İki şirketin filosunda toplam 24 uçak var

Fransız hava yolu şirketi XL Airways’in filosunda 4, Adria Airways’in filosunda ise 20 uçak bulunuyor. Adria Airways 58, XL Airways ise 24 yıllık faaliyette bulunuyor.



Bu Haber 01.10.2019 - 10:43:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.