Avrupa’da bu yaz her 3 uçuştan 1’i ertelendi

Avrupa’da bu yaz her 3 uçuştan 1’i ertelendi

Avrupa’da bu yaz uçuşlarda yaşanan gecikmenin ana nedeni olarak kötü hava şartları gösteriliyor.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Avrupa’da Haziran ayından Ağustos ayına kadar gerçekleştirilen uçuşların yüzde 66’sı zamanında gerçekleştirebildi.

Uçuş gecikmelerindeki artışının ana nedeni olarak Temmuz ayındaki kötü hava koşulları gösterilirken Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatına (EUROCONTROL) göre, 2023 yılının Temmuz ayında hava durumu nedeniyle yaşanan gecikilmeler 2022 yılının aynı dönemine göre 2,5 kat daha fazla.

Alman Hava Taşımacılığı Birliğine (BDL) göre, 2022 yazıyla karşılaştırıldığında Almanya'nın en yoğun 10 havalimanında zamanında kalkış sayısı bu yaz yüzde 8 arttı. BDL, birçok uçuş gecikmesinden hava durumunun sorumlu olduğunu söylüyor. Yaz aylarında fırtınalar, kış aylarında ise kar ve buzlanma uçakların geç kalkmasına neden olabiliyor.

Hava koşullarının yanı sıra bagaj boşaltma düzenlemeleri gibi uçaktaki teknik sorunların da gecikmelere yol açabileceği belirtiliyor. Check-in yaptıran ve valizlerini bagaja veren yolcular uçağa çok geç gelirlerse veya hiç gelmezlerse yeniden indiriliyorlar. Çünkü güvenlik nedeniyle bagajın yolcu olmadan uçmasına izin verilmiyor.

Bir diğer sorunun da havalimanlarındaki grevler ve protestolar olduğu ifade ediliyor.

Uçuş gecikmelerini önlemek için neler yapılıyor?

Uçuş gecikmelerini önlemek için hava yollarının yaz ve kış tarifeleri yaklaşık bir yıl önceden planlanıyor. İnşaat çalışmaları veya askeri tatbikatlar gibi gecikmelere yol açabilecek bazı olaylar zaten biliniyor ve dikkate alınıyor. Bir uçakta yaşanan gecikmenin en azından bir kısmının telafi edilebilmesi için zaman aralığı da planlanıyor.



Bu Haber 11.10.2023 - 15:05:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.