Avrupa ülkeleri Türklere vize randevusu vermeyi durdurdu!

Avrupa ülkeleri Türklere vize randevusu vermeyi durdurdu!

Avrupa ülkelerinin Türklere vize randevusu vermeyi durdurduğu belirtiliyor.


Turizm Güncel

Avrupa ülkelerinin Türk vatandaşlarına yönelik vize politikasının giderek kötüleştiği belirtiliyor. Turizm Güncel’e konuşan seyahat acente temsilcileri, uzun zamandır devam eden sorunun giderek kötüleştiğini, bazı ülkelerin ise turistik vize randevusu vermeyi tamamen durdurduğunu ifade ediyor.

Avrupa ülkelerine turist götüren bir Türk acentenin yetkilisi “Bir süredir zaten 1 – 1,5 ay sonrasına vize randevusu veriyorlardı. Şimdi randevuyu iki ay sonrasına veriyorlar.” dedi.

Gelinen noktada, Türklerin en çok vize başvurusu yaptığı Almanya, İtalya ve İspanya başta olmak üzere bazı Schengen ülkelerinin bir haftadır vize randevusu vermeyi tamamen durdurduğunu açıklayan seyahat acenteleri ileri tarihli planlamalarının tehlikeye girdiğine dikkat çekiyor.

Şu anda Fransız konsolosluğunun temmuz sonuna randevu verdiği, Yunanistan’ın ise acentelere kota uyguladığı öğrenildi. Yunan konsolosluğunun kimi acenteye günlük 3-5 kontenjan verdiği, kimine ise hiç kontenjan vermediği belirtilirken, bu durumun seyahat acentelerinin zora soktuğuna dikkat çekiliyor.

Seyahat acenteleri, özellikle temmuz ayı için planladıkları turlar konusunda endişeli. Çünkü, vizelerin tur tarihine yetişmemesinden korkuyorlar.



Bu Haber 23.05.2023 - 13:55:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.