'Avrupa Turizm Zirvesi' gündemde

'Avrupa Turizm Zirvesi' gündemde

Avrupa İç Pazar Komiseri Thierry Breton, eylül veya ekim ayında 'Avrupa Turizm Zirvesi' düzenlenebileceği açıkladı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

''Geleceği birlikte düşünmek; sürdürülebilir, yenilikçi ve dayanıklı Avrupa turizmine doğru bir yol haritası oluşturmak" amacıyla Avrupa ölçeğinde bir turizm zirvesi düzenlenmesi gündemde. Eylül veya ekim ayında düzenlenmesi önerilen zirvenin, haziran ayında video-konferansla da yapılabileceği belirtiliyor.

Avrupa İç Pazar Komiseri Thierry Breton, zirvenin amacının turizm endüstrisinin oyuncuları ile ulusal, bölgesel ve lokal ölçekteki turizm otoritelerini bir araya getirmek olduğunu açıkladı.

Avrupa turizminin ‘ele geçirilmesinden’ korkuluyor

Thierry Breton, Avrupa turizm sektörünü yabancı yatırımcıların eline geçmekten kurtarmak gerektiği konusunda da ısrarcı. ''Bu sektör, koronavirüs salgınını fırsat bilerek 'Avrupalı mücevherleri' düşük fiyata ele geçirme stratejisiyle hareket eden Avrupa-dışı agresif yatırımcılardan kendini korumalı'' diyen Breton, şu noktaların altını çizdi:

IMF bazı Avrupa ülkeleri için uyarı yaptı

''Yabancı yatırımcıları yakından izleme araçlarımızın alarm durumunda olması gerekiyor. Avrupa GSYİH'sının yüzde 10-11'i turizmden elde ediliyor. İstihdamın yüzde 12'si ise yine turizm sektöründe. IMF geçtiğimiz hafta İtalya, İspanya, Yunanistan, Portekiz gibi ekonomileri büyük oranda turizme bağlı ülkelerin karşı karşıya bulunduğu risklerle ilgili uyarı yaptı.''

275-400 milyar euro arasında kayıp bekleniyor

Bu yıl Avrupa Birliği'nin turizm gelirlerinin yüzde 70 oranında azalması bekleniyor. Birlik genelinde seyahat sektörünün 275 milyar euro ile 400 milyar euro arasında kayıp yaşaması bekleniyor.



Bu Haber 28.04.2020 - 09:13:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.