Avrupa turizm sektöründen tekelleşme uyarısı 

Avrupa turizm sektöründen tekelleşme uyarısı 
Avrupa'daki turizm ve tüketici dernekleri, yeni hava yolu birleşmelerine imza atmaması konusunda Avrupa Komisyonu'na uyarıda bulundu.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Havacılık sektöründe birleşme ve satın almalar yoluyla ortaya çıkacak konsolidasyonun hava ulaşımında daha yüksek bilet fiyatı, daha kötü hizmet ve daha az yolcu memnuniyeti anlamına geleceğine dikkat çeken Avrupa'daki tüketici ve turizm dernekleri, havacılık sektöründeki yeni satın almalara ve birleşmelere onay vermemesi konusunda Avrupa Komisyonu'nu uyardı.

Avrupa hava taşımacılığı bir dönüm noktasında

Derneklerin bir araya gelerek oluşturduğu koalisyon tarafından Komisyon başkan yardımcısı ve rekabet komiseri Margrethe Vestager'e yazılan mektupta "Avrupa hava yolculuğu endüstrisi bir dönüm noktasında." uyarısı yapıldı. 

Avrupa Seyahat Acenteleri ve Tur Operatörleri Birliği (ECTAA), Avrupa Tüketici Örgütü (BEUC), Avrupa Yolcu Federasyonu, teknoloji birliği EU Travel Tech  ve havalimanları birliği ACI Europe imzasıyla gönderilen mektupta, Avrupa'daki büyük ve giderek baskın hale gelen havayolu gruplarına dikkat çekildi.

Beş büyük hava yolunun pazar payı yüzde 74'e ulaştı

Avrupa'daki en büyük 5 hava yolunun 2005'te yüzde 47 olan pazar payının 2023 yılında yüzde 74'e ulaştığına dikkat çekilen mektupta, "Şu anda Avrupa Komisyonu tarafından değerlendirilen veya ufukta görünen satın almalarla birlikte konsolidasyonun önemli ölçüde artması bekleniyor." denildi.

Lufthansa, Air France-KLM ve British Airways'e dikkat çekildi

Alman Lufthansa, İngiliz British Airways ve Fransız Air France-KLM'in yaptığı satın almalara dikkat çekilen mektupta ITA'nın Lufthansa, Air Europa'nın British Airways ve Iberia'nın sahibi IAG ve SAS'ın Air France-KLM  tarafından satın alındığı, sırada ise TAP Air Portugal'ın bulunduğu kaydedildi.


Bu Haber 02.02.2024 - 09:54:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.