Avrupa seyahat pazarında tehlike çanları: TUI beklentiyi düşürdü

Avrupa seyahat pazarında tehlike çanları: TUI beklentiyi düşürdü
Thomas Cook'un hem 2018-19 mali yılında hem de ilk çeyrekte zarar açıklamasının ardından, Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI de beklentilerini aşağıya çekti. Daha önce 2019 yılı için karını yüzde 10 arttırma hedefi koyan şirket, beklentilerini revize ederek geçen yılki seviyeye çekti.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, önümüzdeki salı açıklayacağı I. çeyrek sonuçlarından önce 2019 yılı beklenilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

TUI 2019 BEKLENTİLERİNİ REVİZE ETTİ

TUI Travel, başta İngiltere olmak üzere, kıta ölçeğinde seyreden yavaş rezervasyonlar ve düşük kar marjı nedeniyle 2019 yılına ilişkin karlılık beklentisini revize etti. Yapılan açıklamada, 2019 yılına ilişkin karlılık beklentisinin geçen yılkiyle aynı seviyelerde (1 milyar 177 milyon euro) olacağını ve yüzde 10 olarak planlanan 2019-2020 karlılık artışı hedefinin bu dönemde gerçekleşmeyeceği kaydedildi.

SEKTÖRE KARŞI ESEN ÜÇ FARKLI RÜZGAR VAR

2019 yaz programının yüzde 34'ünün satıldığını açıklayan şirket, rezervasyonların geçen yılki seviyelerde ilerlediğini ancak kar marjları içn aynı şeyin geçerli olmadığını vurguladı. 2018'de, insanları yurt dışı tatiline gitmekten alıkoyan sıcak hava dahil, 3 temel karşı rüzgarın olduğunu kaydeden şirket, son dakikaya kalan rezervasyonların hem tur operatörlerinin hem de hava yolu şirketlerinin karlılığını düşürdüğüne dikkat çekti.

İkinci olarak Kanarya Adaları gibi, bazı batı ve doğu Akdeniz destinasyonlarına yapılan yüksek planlamanın da turizm şirketlerinin karına darbe vurduğunu açıklayan TUI, üçüncü neden olarak ise poundun değerindeki düşüşün kar marjlarının yükselmesine engel olmasını gösterdi.

2018’DEKİ KARŞI RÜZGARLAR 2019’U DA ETKİLİYOR

2018 yaz sezonunda yaşanan bu faktörlerin büyük ölçüde kış satışlarına da etki edeceğini tahmin ettiklerini belirten şirket, ''Fakat bu etkilerin 2019 yaz sezonuna da etki edeceğini gözlemledik ve yol haritamızı yeni beklentiler doğrultusunda güncelledik.'' açıklamasında bulundu.

TUI KARŞIDAN ESEN RÜZGARLARA KARŞI BU ÖNLEMLERİ ALIYOR

2019 sezonu için öngördüğü tehditleri ''şirketi tek liderlik altında toplama'', ''tasarruf tedbirleri alma'' ve direkt, mobil ve online satışları arttırarak ''dağıtım kanalı giderlerini düşürme'' hamleleriyle karşılamaya hazırlanan Almanya merkezli şirket, gelirleri ve karı arttıma eksenli bir yol izleyecek.

‘’RAKİPLERİN PAZARDAN ÇEKİLMESİ İŞİMİZE YARAR’’

Sektöre karşı esen 3 rüzgarın seyahat pazarında daha fazla konsolidasyon sağlayacağını düşünen TUI, kendilerinin bu süreçte fayda sağlayabileceği görüşünde. (Rakip tur operatörlerinin ve hava yolu şirketlerinin piyasadan çekilmesi durumunda TUI'nin iş hacminin büyüyeceği düşünülüyor)

Şirketin gelirlerini 1 milyar euro arttıracak yeni pazarlara girme planı yapan TUI, I. çeyrek bilançosunu 12 Şubat'ta açıklayacak.



Bu Haber 08.02.2019 - 10:49:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.