Avrupa havacılık sektöründe kaos beklentisi

Avrupa havacılık sektöründe kaos beklentisi
Avrupa havacılık sektörü uzmanları, 2019 yılında Avrupa havacılık sektöründe yeni bie kaos yaşanacağını açıkladı.

TurizmGüncel - Dış haberler

Fazla uçuş planlaması nedeniyle 2019 yılında hava yolu şirketlerini, havalimanlarını ve yolcuları yeni bir kaosun beklediği belirtiliyor.

Münih'te düzenlenen Avrupa Havacılık Sempozyumu'na katılan sektör temsilcileri, geçen yıl yaşanan yaygın sorunların ardından sektörü bu yıl da kaosun beklediğini dile getirdi.

UÇUŞLAR ORTALAMA 49 DAKİKA GECİKMELİ YAPILIYOR

Bu yıl Avrupa genelinde uçuş trafiğinin yüzde 3,3 arttığını belirten uzmanlar, Almanya'da ve Fransa'da bu büyümeyi yönetecek yeterli kontrolörün bulunmadığının altını çiziyor. Hava kapasitesinden yararlanabilmek için hava yolu şirketlerinin daha alçaktan uçmak zorunda kalacağını belirten uzmanlar, uçakların varış noktalarına ortalama 49 dakika gecikme ile inebildiğine dikkat çekti.

EN KÖTÜ KARNEYE SAHİP ŞİRKETLER LUFTHANSA VE EUROWINGS

Eurocontrol verilerine göre gecikmeli uçuş konusunda en kötü karneye sahip olanlar yüzde 23 payla günde 734 uçuş yapan Eurowings ile günde 1,529 uçuş yapan Lufthansa oldu.

RYANAIR VE EASYJET'DE DE DURUM KÖTÜ

Uçuş gecikmeleri konusunda kötü karneye sahip diğer iki şirket ise EasyJet ve Ryanair oldu. Günde ortalama 2 bin 302 uçuş yapan Ryanair'in uçuşlarının yüzde 30,9'u gecikmeli yapılırken, günde 1,791 uçuş yapan EasyJet'te bu oran yüzde 31,8 olarak gerçekleşti.

2040'TA GÜNLÜK UÇUŞ SAYISI 16 MİLYONA ÇIKACAK

Önümüzdeki yıllarda Avrupa'da uçuş trafiğindeki artışın yavaşlamasının beklendiğini belirten havacılık uzmanları, her şeye rağmen Avrupa genelinde yıllık 11 milyon uçuş sayısının 2040'ta 16 milyona ulaşmasını öngörüyor. Bu, ortalama büyümenin yüzde 3'ten yüzde 1,9'a düşmesi anlamına geliyor. Bu durumda, uçuş gecikmelerinin sürmesi bekleniyor.



Bu Haber 01.02.2019 - 11:24:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.