Avrupa havacılık sektörü ‘büyük fırtına’ ile karşı karşıya

Avrupa havacılık sektörü ‘büyük fırtına’ ile karşı karşıya
"Avrupa havacılık sektörü devlet desteğiyle iflas ve konsolidasyondan büyük ölçüde kurtulmuş olsa da,devrilmenin eşiğinde olabilir."

TurizmGüncel - Dış Haberler

Bu sözler yönetim danışmanlık şirketi FTI Consulting tarafından havacılık sektöründe yaklaşan fırtına konusuna dikkat çekmek ve sektörü uyarmak için kulanıldı.

İflaslar 2019'daki kapasitenin yalnızca yüzde 4'ünü götürdü

Şu ana kadar Avrupa havacılık pazarında yaşanan iflasların 2019 kapasitesinin yalnızca yüzde 4'ünü ortadan kaldırdığına dikkat çeken FTI Consulting, "Avrupa'daki hava yolu şirketleri yalnızca filolarını küçülttü. Hatta düşük maliyetli hava yolu şirketleri gelecek yıllarda filolarını genişletmeyi bile planlıyor." ifadeleri kullanıldı.

Havayolu şirketleri nakit yakmaya devam edecek

FTI Consulting öte taraftan, "2021 yılı boyunca nakit yakmaya devam edecek olan (ve bu durumun muhtemelen 15 ay boyunca devam edecek) hava yolu şirketleri, finansal toparlanmayı tehlikeye atabilecek 'arz fazlası' ile karşı karşıya kalacak." uyarısında bulundu.

4 yılda 250 milyar dolar kayıp yaşanacak

Kıtalar arası pazar baskısına maruz kalacakları için en yavaş toparlanmanın İngiliz ve Alman havacılık sektörlerinde yaşanacağı belirtilen raporda, önümüzdeki 4 yıl içinde Avrupalı taşıyıcıların 200 milyar dolar, Avrupalı havalimanlarının ise 50 milyar dolar kayıp yaşayacağı uyarısında bulundu.

Büyük fırtına henüz gelmedi

Bu etkinin özellikle bölgesel veya küçük havalimanları için daha keskin olabileceği kaydedilen FTI raporunda, "Avrupa havacılık sektörü henüz 'büyük fırtına ile karşılaşmadı' ifadelerine yer verildi.



Bu Haber 18.08.2021 - 11:10:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.