Avrupa Birliği Türkiye’ye hangi yaptırım kararlarını aldı?

Avrupa Birliği Türkiye’ye hangi yaptırım kararlarını aldı?

Avrupa Birliği, Türkiye’nin Kıbrıs açıklarında sondaj faaliyetlerine devam etmesini gerekçe göstererek yaptırım kararı aldı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Avrupa Birliği, ‘’yasadışı’’ olarak nitelendirdiği Türkiye’nin Kıbrıs’taki sondaj faaliyetlerini gerekçe göstererek Türkiye’ye yaptırım kararı aldı.

Üç yaptırım geldi

15 Temmuz itibariyle alınan karara göre AB, Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye aktardığı fonlardan 146 milyon euro kesinti yapacak, Avrupa Yatırım Bankası’nın Türkiye’deki faaliyetlerini gözden geçirecek ve Avrupa Birliği ile Türkiye arasında devam eden Kapsamlı Hava Taşıöacılığı  görüşmelerini askıya alacak. 

Euractiv’de yer alan habere göre AB, Türkiye’nin Kıbrıs’ta sondaj faaliyetlerine devam etmesi durumunda yaptırımların ağırlaştırılacağı belirtildi.

İngiltere, Güney Kıbrıs ve Yunanistan ertelenmesinden yanaydı

Haberde İngiltere, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın yaptırımların ertelenmesinden yana olduğu ancak bazı üye devletler Türkiye’nin sondaj faaliyetlerine hafta sonu da devam ettiğini belirterek ‘hassasiyetin’ karşılıklık olması gerektiğini belirtti ve yaptırım tasarısı onaylandı.



Bu Haber 15.07.2019 - 21:04:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.