Avrupa Biriliği Türkiye'ye sınırları açmayacak iddiası 

Avrupa Biriliği Türkiye'ye sınırları açmayacak iddiası 

Euronews tarafından yayınlanan kulis haberde, Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye sınırları yine açmayacağı ileri sürüldü.


Avrupa Birliği’nin uçuşların başlatılacağı ülkelerle ilgili bugün yayınlayacağı listede, Türkiye’nin yine yer almayacağı iddia edildi.

‘’Türkiye’ye kapılar açılmayacak, Sırbistan ve Karadağ’a kapılar kapanacak’’

Euronerws’te Gülsüm Alan imzası ile yayınlanan haberde, AB’nin Türkiye’ye kapılarını açmayacacağı, Sırbistan ve Karadağ’a ise kapıların kapatılacağı ileri sürüldü. 

Avrupa Birliği’nin sınırlarını açacağı ülkeleri ülkeleri güncelleme aşamasına geldiği belirtilen haberde, ‘’Salı günü Brüksel'de konuyu görüşen büyükelçilerin listeyi genişletmeme kararı aldığı dile getiriliyor’’ denildi. Söz konusu haber, diplomatik kaynaklara dayandırıldı. 

Öte taraftan, Covid-19 vaka sayısının artmasından dolayı Sırbistan ve Karadağ’a kapıların kapatılacağı kaydedilen haberde, daha önce açıklanan listeye yeni ülke eklenmeyeceği ve listenin en geç perşembe günü (bugün) açıklanacağı belirtildi.

Avrupa Birliği Dönem Başkanlığını yürüten Almanya, büyükelçi toplantısından çıkan kararı yazılı olarak üye ülkelere sundu. Toplantıdan çıkan karara itiraz edilmemesi halinde, üye ülkeler listeyi en geç perşembe günü onaylayacak.

Sadece 3 ülke tavsiyeleri tam olarak uyguladı

AB'nin tavsiyelerini şu ana kadar sadece Lüksemburg, Letonya ve Litvanya tam anlamıyla uyguladı. Almanya ise sınırlarını sadece 10 ülkeye açtı, Cezayir, Fas, Ruanda ve Sırbistan bu ülkeler arasında bulunmuyor.

AB, 1 Temmuz'da dış sınırlarını Cezayir, Avustralya, Gürcistan, Japonya, Kanada, Fas, Karadağ, Yeni Zelanda, Ruanda, Sırbistan, Güney Kore, Tayland, Tunus, Uruguay ve bazı şartların yerine getirilmesi halinde Çin'e açmayı kararlaştırmıştı.

Türkiye, ABD, Brezilya, Rusya, Hindistan ve İsrail vatandaşları da "güvenilir" ülke olarak ön plana çıkmadığı gerekçesi ile listeye girememişti.



Bu Haber 16.07.2020 - 11:14:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.