ATSO seçimlerinde tartışma: Acenteleri beyaz eşya bayii mi temsil etsin?

ATSO seçimlerinde tartışma: Acenteleri beyaz eşya bayii mi temsil etsin?
7 Nisan'da yapılacak Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçimleri öncesi acentelerin temsil edildiği 45. meslek komitesine girmek için yarışan kırmızı ve beyaz liste adayları arasında, gerilim ve suçlamalar yaşanıyor. Beyaz liste üyeleri komitede bulunanların büyük bir bölümünün acenteci olmadığını ve acentelerin sorunlarını bilmediğini belirtirken, kırmızı listede yer alanlarlar TÜRSAB YK Üyesi Nezih Hacıalioğlu'nu seçimde taraf olmakla eleştiriyor.


ATSO seçimlerine 3 gün kala 45. meslek komitesine aday olan isimler arasında gerilim yaşanıyor. Seçime beyaz liste ile giren 'değişim' grubu, mecliste daha önce görev alan isimleri acenteci olmamakla ve acentelerin sorunlarına duyarsız kalmakla suçlarken, beyaz kırmızı liste ile seçime girenler TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Hacıalioğlu'nu taraf olmakla suçluyor.



Konuyla ilgili olarak Akdeniz manşet adlı yerel gazetede çıkan haberde, Hacıalioğlu seçimde taraf olmakla suçlandı. Söz konusu haberde şu ifadelere yer verildi:

''TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya’nın ‘tarafsızlık’ mesajlarına rağmen yönetim kurulu üyesi Mehmet Nezih Hacıalioğlu’nun, hemen her platformda bu açıklamalara ters bir tutum sergilemesi Antalya’daki iş dünyasında tepkilere yol açtı. Hacıalioğlu’nun dışında başka kişilerin de yine beyaz liste için TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya adına turizm ve seyahat acentelerini arayıp oy istemesi, 7 Nisan’da yapılacak seçimler öncesinde ciddi huzursuzluk oluşturdu.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hacıalioğlu’nun Mart ayının son bir kaç günü Facebook sosyal medya hesabından, “ATSO’da TÜRSAB üyelerinin bulunduğu 45. Meslek Komitesi seçimlerinde TÜRSAB Genel Merkezi ile uyum içinde çalışacağına inandığım BEYAZ LİSTEYİ destekliyorum” şeklindeki paylaşımları ise, bardağı taşıran son damlalar oldu.

ACENTELERDEN HACIALİOĞLU’NA TEPKİ ÜSTÜNE TEPKİ YAĞDI

Ahmet Özhan Özdamar isimli bir acente çalışanı, Mehmet Nezih Hacıalioğlu’nun bu açıklaması üzerine, “Nezih Abi şimdi bu gönderide yazdıkların, kırmızı liste seçilirse uyumsuzluk olur anlamına mı geliyor? Kırmızı listedeki arkadaşlar da acente sahibi veya çalışanı. İçlerinde cebinden bilet alıp, TÜRSAB seçimlerine gelmiş, size oy atmış arkadaşlar var. Senin bir yönetim kurulu üyesi olarak onların da yanında olman gerekmez mi veya tarafsız? Seçimler gelir geçer, dostluklar bakidir. Sevgiler...” diye eleştiride bulundu.''



HACIALİOĞLU'NDAN YANIT

Bir açıklama yaparak eleştirilere yanıt veren Nezih Hacıalioğlu ise, ''TÜRSAB üyelerini beyaz eşya bayisi mi temsil etsin?'' başlıklı bir açıklama yaptı. ATSO seçimlerinde kırmızı listede aday olan kişinin beyaz eşya bayisi olarak faaliyet gösterdiğini kaydeden Hacıalioğlu, 45. meslek komitesi seçimlerinde beyaz listeyi TÜRSAB adına değil, şahsi olarak desteklediğini ifade etti.

Hacıalioğlu, ATSO 45. meslek komitsine aday olan kişinin beyaz eşya bayisi olduğuna dair fotoğafları da servis etti.

Hacıalioğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

ATSO (Antalya Ticaret Odası) seçimleri ile ilgili olarak Antalya yerel basınında ve turizm basınında hakkımda çıkan haber ile ilgili olarak, kamuoyunu aydınlatmak üzere bir açıklama yapma gereği duyuyorum.

''HABER GERÇEĞİ YANSITMIYOR''

''Bir acente çalışanının hakkımda yapmış olduğu bir açıklamanın, ‘Antalya iş dünyasında yoğun tepkilere neden oldu.’ şeklinde maksatlı bir şekilde haber yapılmasını hayretler içinde öğrendim. Haberde TÜRSAB Başkanımızın adını kullanarak 45.Meslek Komitesinde Beyaz Liste için destek istediğim ifadeleri kesinlikle gerçekleri yansıtmamaktadır.



''BEYAZ EŞYA BAYİSİ''

Ancak Türsab üyelerinin yoğun bir şekilde bulunduğu ATSO 45.Meslek Komitesinde Beyaz Listeyi şahsen desteklemekteyim. Seyahat acentelerinin temsil edildiği 45.Meslek Komitesinde meclis üyeliği görevini yürüten ve yeni dönem Kırmızı Listeden meclis üyesi adayı olan kişi, ATSO’daki şirketinin resmi adresinde beyaz eşya bayisi olarak faaliyet göstermektedir. Beyaz eşya bayisinin seyahat acentelerini temsil etmemesi gerektiğine inanıyorum. Bu iddiamın da sonuna kadar arkasındayım.

''BEYAZ LİSTEYİ DESTEKLİYORUM''

Ayrıca ‘ATSO’da TÜRSAB üyelerinin bulunduğu 45.Meslek Komitesi seçimlerinde Türsab Genel Merkezi ile uyum içerisinde çalışacağına inandığım Beyaz Listeyi destekliyorum.’ ifadelerimin de arkasındayım. TÜRSAB Genel Merkezi, TÜRSAB, turizm ve seyahat acenteciliği mesleği ile ilgili konularda beyaz eşya bayisi olarak faaliyet gösteren bir kişi ile nasıl uyum içinde olabilir?

Bu noktada vermiş olduğum desteğin ve taraf olmamın yadırganmaması gerektiğini düşünüyorum. Evet ben bir tarafım. Ben TÜRSAB ve TÜRSAB üyelerinden yana tarafım.

Antalyamızın ana gelir kaynağı olan turizm sektörünün ehil eller tarafından yönetilmesini arzu etmekteyim. Hem şehrime hem de sektörüme karşı taşımış olduğum sorumluluk duygusu nedeniyle, kendimi bu uyarıları yapmak zorunda hissettim.

Ağırlıklı olarak TÜRSAB üyesi seyahat acentelerinin bulunduğu ATSO 45.Komitede delegeler sadece oy kullanmayacaklar, aynı zamanda kendilerini dört sene boyunca temsil edecek kişilere karar verecekler. Takdir kendilerine aittir.

Bu bağlamda 7 Nisan Cumartesi günü ATSO Hizmet Binasında gerçekleşecek olan seçimlere katılım noktasında tüm üyelere çağrı yapıyor, tüm adaylara başarılar diliyorum.''


Bu Haber 04.04.2018 - 10:00:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.