ATOR’dan Türkiye’de MIR kartı kullanımıyla ilgili bilgilendirme

ATOR’dan Türkiye’de MIR kartı kullanımıyla ilgili bilgilendirme

Rusya Tur Operatörleri Birliği, Türkiye’yi ziyaret edecek turistler için Rus ulusal kredi kartı MIR’in Türkiye’de kullanımı hakkında bilgilendirme mesajı yayınladı.


Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Türkiye’yi ziyaret edecek turistler için resmi internet sayfasında Rus ulusal kredi kartı MIR’in Türkiye’de kullanımı hakkında açıklamalarda bulundu.

Haziran sonu itibariyle Türkiye’de MIR logolu Rus kredi kartının geçerli olduğu Türk bankası sayısının beşe yükseldiğini hatırlatan ATOR, Rus turistlerin tatil yerlerinde MIR logolu kartlarıyla daha sık ödeme yapabildiğinin gözlemlendiğini vurguladı.

MIR kartlarını kabul eden bankalar arasında Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank ile devlete ait üç bankanın yanında İş Bankası ve Denizbank gibi iki özel bankanın olduğunu aktaran ATOR, ülkedeki 53 bin ATM’nin yaklaşık yarısının (25 bin 200 ATM) bu bankalara ait olduğunu, bu durumda Türkiye’nin hemen her yerinde ve özellikle turistik yerlerde MIR kartlarını kabul eden bir ATM’nin bulunabileceğini yazdı.

MIR kredi kartlarının kabul edildiği mağazalar hakkındaki bilgileri belirlemenin çok daha zor olduğunun altını çizen birlik, açıklamasında, “Türkiye’de 2019 ve 2020 yılı verilerine göre perakende mağazalarının yüzde 60’ında belirtilen bankaların Pos cihazlarının mevcut olduğu kaydedilmiştir. Ancak Türkiye’de, Rusya’daki sistemden farklı olarak mağazalarda farklı bankaların bir veya birden çok Pos cihazına rastlanabilmektedir. Farklı bankaların terminalleri aynı ağdaki mağazalarda olabilir. Ayrıca, farklı ödeme noktalarındaki POS cihazları bile farklılık gösterebilir” ifadelerini kullandı.

GazetemRu’da yer alan habere göre, açıklamada tatil bölgelerinde genellikle birkaç POS cihazı olduğu, turistlerin bu cihazlardan en az birinin Rus kredi kartı MIR’i kabul ettiği bildirildi.



Bu Haber 28.06.2022 - 10:20:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.