ATOR: Türkiye bu yıl yeni bir rekor görmeyebilir...

ATOR: Türkiye bu yıl yeni bir rekor görmeyebilir...
Rusya Tur Operatörleri Birliği’nden (ATOR) yapılan açıklamaya göre, 2018’de Rusya’dan rekor seviyede turist ağırlayan Türkiye’de bu yıl otel fiyatlarının yüzde 30 pahalanması nedeniyle benzer bir durum yaşanmayabilir...

ATOR tarafından yapılan açıklamaya gör, 2017 yılında Türkiye’ye gelen her Rus turist ortalama 458 dolar harcadı. 2018 istatistikleri ise henüz belirlenmedi. Tur operatörlerine göre bu yıl, Türkiye’deki otellerdeki yüzde 30’luk pahalanma nedeniyle Ruslar daha fazla para harcayacak.

KONAKLAMA SÜRELERİ DÜŞÜYOR, DAHA DÜŞÜK YILDIZLI OTELLER TERCİH EDİLİYOR

Sputnik'te yer alan habere göre, açıklamada “Ancak Türkiye’deki otelcilik sektörünün kazancı, beş yıldızlı otellerin fiyatları kadar fazla yükselmeyebilir. Önde gelen tur operatörlerine göre, bu yıl dört ve üç yıldızlı daha ekonomik konaklama seçenekleri tercih edilirken, konaklama süreleri de düşürülüyor” ifadeleri kullanıldı.

ANTALYA’YA GİDEN RUS TURİST SAYISI MAKSİMUM YÜZDE 4.5 ARTACAK

Rus turistlerin otel içi harcamalarının da azalabileceğinin belirtildiği açıklamaya göre, bu yılki Rus turist sayısı 2018’den çok fazla olmayacak. Tur operatörlerinden alınan verilere göre, Antalya’ya giden Rus turist sayısı maksimum yüzde 4.5 artacak. Diğer yandan uzmanlar sezon boyunca uçuş programlarında da düzenlemeler bekliyor. Geçen sene 4.8 milyon Rus turistin dinlendiği Antalya, bu yıl yeni bir rekor görmeyebilir.


Bu Haber 07.03.2019 - 11:01:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.