Rus tur operatörlerinden Türk otelcilere fiyat uyarısı

Rus tur operatörlerinden Türk otelcilere fiyat uyarısı

Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR), otellerin 2020 yılında sert fiyat artışı yapmasının, ileride fiyatları düşürmelerine neden olacağı uyarısında bulundu.


Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, gelecek yıl Türkiye’deki otel hizmet fiyatlarında beklenen artışın çok sert olmasının Rusya’dan talebin azalmasına yol açacağını ve otelcileri fiyatlarda revizyona gitmek zorunda bırakacağını belirtti.

''En yoğun sezonda fiyatları revize etmek zorunda kalırlar''

Rus Tur Operatörleri Birliği İcra Kurulu Başkanı Maya Lomidze, önümüzdeki yıl Türkiye’deki otel fiyatlarında beklenen artışın çok sert olmasının Rus tüketicilerin talebinde düşüle yol açacağını ve otelcileri, en yoğun sezonda fiyatlarını revize etmek zorunda bırakacağını söyledi.

Sputnik'e konuşan Lomidze, “Biz, 2020’de Türk otellerindeki hizmet tutarının ortalamada bu yılın yaz döneminde tahmin edildiğinden daha yüksek olmasını bekliyoruz. Fiyatlar henüz belirlenmedi ve biz artışın ne kadar olacağını söyleyemiyoruz. Şimdilik ciddi bir artışın beklendiğini göremiyoruz” diye konuştu.

'Rusya pazarında talep azalmasına neden olur'

Türk otelcilerin fiyat politikasında ciddi değişim olsa dahi bunun Rusya pazarında sezonun tümünü etkileyecek çok büyük bir talep azalmasına neden olmayacağını öngören Lomidze, şöyle konuştu:

2019 deneyimlerimiz, Türkiye'de fiyatların artmasının hemen ardından Rus tatilcilerin talebinin azalmaya başlayacağını gösteriyor. Bu durum otelcileri, en yoğun sezonda bir kez daha fiyat düşürmek zorunda bırakacak. Bu yıl böyle olmuştu ve sonuçta Türkiye, Rusya’dan rekor sayıda konuk ağırlamış oldu.”



Bu Haber 27.11.2019 - 11:57:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.