ATOR Genel Müdürü Maya Lomidze'den Mısır açıklaması

ATOR Genel Müdürü Maya Lomidze'den Mısır açıklaması
Rus Tur Operatörleri Birliği Genel Müdürü Maya Lomidze, Mısır'ın Rusya pazarına açılması durumunda talebin nasıl şekilleneceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

ATOR Genel Müdürü Maya Lomidze, mayıs tatilinde Mısır'ın turizm bölgelerine uçuş olması ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. Lomidze, ''Şu an elimizde olan verilere göre, Mısır'ın tatil beldelerine direkt uçuşların başlaması mayıs tatillerinden sonra başlayabilir. Her şey yolunda giderse, uçuşlar mayıs ayının ikinci yarısında başlayabilir.'' ifadelerini kullandı.

‘’Mısır’daki hizmetlerle ilgili şikayet gelmedi’’

Şu anda Mısır'daki tatil bölgelerinde 10 bin civarında Rus turistin olabileceğini kaydeden Lomidze, bu turistlerin Kahire aktarmalı olarak kara yoluyla veya hava yoluyla gittiğini kaydetti. Lomidze, ''Mısır' kapalıyken de Ruslar her zaman Mısır'a gidiyordu ve hizmetlerle ilgili herhangi bir şikayet de almadık.'' ifadelerini kullandı.

Mısır’da fiyatlar nasıl olacak?

Mısır'ın tatil bölgelerine direkt uçuşların başlaması durumunda fiyatların hangi seviyelerde olacağı ile ilgili de açıklama yapan Maya Lomidze, fiyatların 2015 (Mısır'ın Rusya pazarına kapanmasından önceki seviye) fiyatlar düzeyinde olacağını dile getirdi. Lomidze, kişi başı bir hafta her şey dahil fiyatın 300-500 dolar arasında olabileceğini kaydetti. Lomidze, ''Ancak Mısır'ın 2021 fiyatları birçok faktöre bağlı olacak. Fiyatlar, uçuşlara bir sınırlama getirilip getirilmeyeceği, charter uçuşlara izin verilip verilmeyeceği, tur operatörlerinin hangi şehirlerden ne sıklıkta uçacağına bağlı olarak değişecek.'' dedi.

Mısır Rusya’da liderliği alır mı?

'Mısır'ın bu yıl Rusya pazarında lider olup olamayacağı' şeklindeki soruya ise Lomidze, bunun Mısır'daki fiyatlara, uçuş hacmine ve Türkiye'nin açılma tarihine bağlı olduğunu söyledi.



Bu Haber 23.04.2021 - 10:56:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Bilal ışılak 23.04.2021 - 08:57

    Bu kadar sorunun içerisinde çıkmaya çalışırken daha akılcı çözümler üretimde mesela dünyada aşı olmuş misafir lerden pcr test istemese belki daha cazip olabilir

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.