ATOR açıkladı: Ruslar kendi sahillerinden memnun kalmadı...

ATOR açıkladı: Ruslar kendi sahillerinden memnun kalmadı...
Rusya’da Mısır ve Türkiye turlarına getirilen yasak iç turizmi canlandırırken, ülke sahillerinde fiyat ve kalite uyumsuzluğu çoğu turistin tepkisine yol açtı. ATOR tarafından yapılan açıklamada, Rusya'daki tatil bölgelerinde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle Türkiye'nin açılmasının Rus turistler arasında 'haklı bir memnuniyet yarattığı' değerlendirmesine yer verildi.


Rus İzvestiya gazetesine konuşan Intourist Genel Müdür Yardımcısı Serget Tolçin, “Servis kalitesi ve altyapı, turistlerin beklentilerini karşılamıyor. Acentelerin iç turizm konusunda çok fazla tecrübeleri yok” dedi. 

''Ekonomik sınıf turistlerden gelen şikayetlerin büyük çoğunluğu, insanlar ürünü dikkatli bir şekilde araştırmadan tur satın alıyorlar ya da ajanslar sattıkları ürünü bilmiyorlar.'' diyen Tolçin, ''Geldikleri zaman beklentilerin gerçeklere uymadığı ortaya çıkıyor. Bazen acentelerin iç tur ürünüyle çalışma tecrübesi yetersiz kalıyor ve Rus yapılarında sağlanabilecek hizmet düzeyini bilmiyorlar. Çoğu sadece yurt dışına yöneliyorlar." ifadelerini kullandı.

ŞİKAYETLERİN YÜZDE 40'I KALİTESİZ HİZMET ÜZERİNE
 
Kamu Odası verilere göre, "Acil telefon hattına" gelen aramaların yüzde 40'ının tur firmalarının kalitesiz hizmet sağlanmasından kaynaklandığı bildirildi.

Rusya Tur Operatörleri Birliği’nin (ATOR)  resmi internet sitesinde yer alan açıklamada da, Rusya sahillerinde tatil yapan birçok turistin yüksek fiyatlar, servis kalitesinin düşüklüğü ve altyapının yetersizliği konusunda şikayette bulunduğu belirtildi.

'TÜRKİYE'NİN AÇILMASI HAKLI BİR MEMNUNİYET YARATTI'
 
ATOR, Rusya'nın turizm merkezleri için önümüzdeki senenin kolay olmayacağını ve Türkiye ile Mısır ile rekabet koşullarının yeniden doğabileceğini bildirdi. Özellikle Kırım sahillerinde fiyatların yüksek oluşundan yakınıldığına dikkat çekilen açıklamada, 'bu şartlarda Türkiye'ye tur paketi satışı ve charter uçuşu yasağının kaldırılmasının Rusyalı turistler arasında 'haklı bir memnuniyet yarattığı' ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Gazetem.ru/Turkrus.com


Bu Haber 17.09.2016 - 10:03:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.