AtlasGlobal’in yolculara ve personele milyonlarca dolar borcu var

AtlasGlobal’in yolculara ve personele milyonlarca dolar borcu var
İflas başvurusunda bulunan AtlasGlobal, resmi açıklama yapmazken, şirketten bilet alan yolcuların durumu ise belirsizliğini koruyor. 26 Kasım’dan bu yana iptal edilen uçuşlar nedeniyle şirketin yolcuya iade etmesi gereken tutarın 16 milyon dolar olduğu, işçilerin ödenmemiş paralarının 7.5 milyon dolar bulduğu belirtiliyor.

TurizmGüncel

2019 yılında 26 Kasım-21 Aralık tarihleri arasında uçuşlarına ara veren, 21 Aralık'tan sonra ise operasyonları bir türlü rayına girmeyen AtlasGlobal'in iflas başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

AtlasGlobal resmi açıklama yapmıyor

Uzun süredir finansal kriz yaşayan AtlasGlobal'in bugüne kadar yaptığı tek resmi açıklama, uçuşların 26 Kasım-21 Aralık tarihleri arasında durdurulduğunu belirten açıklamaydı. Aradan geçen süre içinde ve son olarak yapılan iflas başvurusunun ardından da şirketten yapılmış resmi bir açıklama bulunmuyor.

Elindeki son iki adet A321'i de leasing şirketine iade eden AtlasGlobal, tüm çalışanları işten çıkardı. Şirket çalışanları, son 3 aydır maaş alamıyordu. Çalışanların hakları ile şirketten bilet alanların ne olacağı belirsizliğini koruyor.

İşçiye ve yolcuya 24 milyon dolar borcu var

Şirketin 2 bin çalışanı için aylık ortalama 2.5 milyon dolar maaş ödemesi yaptığı öğrenildi. İptal edilen veya ileri tarihli rezervasyonların tutarının ise 16 milyon dolara yakın olduğu belirtiliyor. Bu durumda AtlasGlobal'in ileri tarihli rezervasyon ve 3 aylık işçi ücretlerine dair yükümlülüğü 24 milyon dolara yaklaşıyor.



Bu Haber 13.02.2020 - 13:26:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.