AtlasGlobal'den eski çalışanlara 'sadaka' gibi teklif

AtlasGlobal'den eski çalışanlara 'sadaka' gibi teklif
İflas eden AtlasGlobal, uzun süredir maaş ödemediği ve haklarını vermeden çıkardığı çalışanları görüşmeye çağırmıştı. Şirketin yaptığı teklif, çalışanlarca 'sadaka' olarak nitelendirildi.

Murat Ersoy'un sahibi olduğu AtlasGlobal, fırtınalı bir sürecin ardından tüm operasyonlarını durdurmuş ve iflas başvurusunda bulunmuştu.

AtlasGlobal eski çalışanları 'anlaşmak' için çağırmıştı

Birikmiş maaşlarını ve haklarını alamadan kendilerini kapının önünde bulan AtlasGlobal çalışanları ise Atlaszeder Adalet Platformu'nu (A.Z.A.P) kurmuş ve hukuki mücadele başlatmıştı. AtlasGlobal son olarak anlaşmak amacıyla eski çalışanlarıyla bir araya gelmişti.

''AtlasGlobal ihbar tazminatını ödemeye yanaşmıyor''

Tolgaozbek.com'da yer alan habere göre şirket, eski personele sadece içerideki maaşları ödemeyi önerdi. AtlasGlobal'in çalışanların tüm izinlerini kullanmış saydığı, ihbar tazminatlarını ödemeye ise yanaşmadığı öğrenildi. Örneğin kabin memurları için 3050 TL maaş belirlenirken sadece 300 TL güler yüz ve 2 bin TL de olası haklar için ödeme teklifi ile geliyor .Şirketin teklifini kabul eden çalışanlara 17 Ağustos'tan itibaren paralarıN verileceği belirtildi. Anlaşmayı kabul edip şirketin teklif ettiği parayı alan çalışanların, diğer tüm haklarından vazgeçmiş olacağı ifade edildi. Görüşme sırasında anlaşma için sunulan evrakların fotoğraflarını çekmenin yasak olduğu, buna uymanlara 100 bin TL para cezası verileceği öğrenildi.

''Sadaka gibi bir öneriyle geldiler''

AtlasGlobal çalışanları ise kendilerine yapılan teklifi 'komik' olarak nitelendirdi. Şirketin kendilerine sadaka gibi bir öneriyle geldiğini ifade eden çalışanlar, '' Açtığımız davada hileli iflas iddiamızı ortaya koyduk. Bu şirketin sahipleri için ciddi sorun. Bunun önüne geçmek için karşımıza bu teklifle geliyorlar” açıklamasında bulundu.



Bu Haber 11.08.2020 - 12:14:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mustafa Kurumahmut 13.08.2020 - 09:17

    En atlasın sahibine hakkımı helal etmiyorum. Almanya dayım 5 kişilik aile 1200 euroya bilet aldım. Mağdur edildim. Mecbur arabayla gitmek zorunda kaldım başıma gelmeyen kalmadı. İzinim bana 5 bin euroya mal oldu. Eğer ahirete inanıyorsa mahşerde kendisiyle görüşeceğiz. Bakalım o zaman nereye kaçacak.

  • Kk 12.08.2020 - 04:18

    Verdikleri sadakayı kabul etmeyen haklarının sonuna kadar peşinden giden davasından da vazgeçmeyen atlaszedeler hala var nasıl mağdur edilir kendisi düşünsün.

  • Saim Şahin 12.08.2020 - 06:46

    Hiç bir iş adamı para kaybederek iflas etmez. İlla ki mal ve para saklıyorlar. Yaptıkları bu sahtekarlık la aslında ellerindeki mevcut finanstan en düşük kayıpla, yani 0 kayıpla kurtulmaya, aylarca para alamayan çalışanlarına da sadaka teklif ediyor, daha büyük yasal haklarını da gasp etmeye çalışıyorlar. Arkalarında ne de olsa iktidar var.

  • İsmail SORAL 12.08.2020 - 02:16

    Kazakistan'a gidiş iptal bilet ücretlerini vermediniz.Muşterilerinizi mağdur ettiniz.Sıra personelinizde mi ?

  • Yavuz Gürbüz 11.08.2020 - 05:44

    Benimde İngiltre ucusundan bilet iadesi yapilmadi nasıl olacak Hakkımızı Helal Etmiyorum

  • Turgay KÖKTEN 11.08.2020 - 02:49

    şirket ''iyi niyetliyiz''imajı vermek ve ilgili otoritelere ''alacaklılarımızla uzlaşıyoruz ''mesajı verme gayretinde.Lakin bunun için hiç te yasal olmayan yöntemlerin peşinde.Çalışanların oluşturduğu mücadele cephesini delmeye çalışıyorlar kapalı kapılar ardında yapılan görüşmelerle.. Tüm çalışanlar yasal haklarının faiziyle ödeninceye kadar kale gibi sağlam durmaları kendi menfaatlerinedir.Kaldı ki Atlas Global çalışanları bilinçli,azimli ve dirençlidir.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.