AtlasGlobal'den açıklama: Vatandaşlar mağdur edilmeyecek

AtlasGlobal'den açıklama: Vatandaşlar mağdur edilmeyecek

26 Kasım'da durdurduğu uçuşlarına 21 Aralık't yeniden başlayan AtlasGlobal, bu sefer de Avrupa'ya yaptığı tarifeli seferleri iptal etti. Konuya ilişkin çıklama yapan şirket, iptal gerekçesini de açıkladı.


Avrupa'ya yaptığı taifeli seferleri durduran Atlasglobal, iptale gerekçe olarak talebin düşük olmasını gösterdi. Milliyet.com.tr'ye açıklama yapan Atlasglobal yetkilileri, "Avrupa uçuşlarımızı durdurduk. İptal edilen bilet ücretleri vatandaşlara iade edilmeye başlandı. Konuyla ilgili telefonlarımızda biraz yoğunluk var. Bilet ücreti paralarını almak isteyen vatandaşlar mail yoluyla ulaşabilirler." ifadelerini kullandı.

"Vatandaşlar mağdur edilmeyecek"

Ödemelerin sırayla yapılacağı belirtilen açıklamada, "Vatandaşlar konuyla ilgili mağdur edilmeyecek. Ücret iadeleri bileti alan kişilerin hesaplarına yatırılacak. 2 haftadır iadeler yapılıyor. Bugün de iadeler yapılacak. Telefonlarımızda çok fazla yoğunluk var. Ulaşamayan vatandaşlarımız mail yoluyla iletişime geçebilirler" denildi.

AtlasGlobal Avrupa'da nerelere uçuyor?

Atlas Global Avrupa’da Paris, Amsterdam, Londra, Barcelona, Berlin, Biarritz, Bilbao, Birmingham, Billund, Bükreş, Dublin, Edinburgh, Gothenburg, Kiev, Kopenhag, Lizbon, Lyon, Madrid, Manchester, Marsilya, Montpellier, Nice, Odessa, Oslo, Porto, Prag, Sofya, Stockholm, Toulouse, Viyana ve Zürih’e de hizmet veriyor.

‘’Yaz tarifesi açılana kadar’’

T24 sitesinde yer aln habere göre ise şirketin açıklamasında, ”Uçuşlarımıza 21 Aralık’ta yeniden başlama nedemiz Noel ve yeni yıl sebebiyle uçak doluluklarının çok yüksek olduğu bir dönem olmasıydı. Maliyet fiyatlaması adına, doluluk oranlarının yüksek olduğu bu dönemde uçuşlarımızı her zamanki gibi gerçekleştirdik. Ancak şu anda kış sezonu olmasından kaynaklı olarak doluluk oranları çok düşük. Yaz tarifesi açılana kadar Avrupa uçuşlarına ara verme kararı aldık. Yaz tarifesi ile birlikte uçuşlara kademeli olarak tekrar başlayacağız.” denildi.



Bu Haber 10.01.2020 - 11:02:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Dilara Payalan 20.01.2020 - 11:25

    Merhaba, ben de burada yazan insanlarla aynı sorunu paylaşıyorum. Aldığım acenta ile iletişim kuruyorum. Atlasglobal'den gelecek olan cevaba göre iade yapabileceklerini söylüyorlar. Devamlı soruyorum ama hala cevap yok. Atlasglobal müşteri temsilcilerinin ağzında da hep aynı laf "iadeler yapılıyor". "Merak etmeyin iadenizi alacaksınız." Çalışıp bir tatil için biriktirdiğimiz para çöpe gidiyor. Boşuna sabahın köründe kalkıp işe geliyoruz..

  • Ufuk Erkal 19.01.2020 - 10:05

    Atlas global Avrupa ucusumuzu iptal etti,vatandaş mağdur edilmeyecek haberlerini basın yoluyla duyuruyor ama vatandasin karşısına ne telefona çıkan var ne de attigimiz maillere cevap veren var .Atlas global bize bilet aldığınız acentaya başvurun diye mail atti biz de bildirdik ,acentadan gelen cevap ise atlas globalin bu konularda cevap vermiyor ve sistemlerini acmiyir oldugu.Yani atlas global vatandasin paralarını ne zaman ve ne yolla geri verecek hiç belli degil.Bu genel bir sorun tüm vatandaşlar mağdur edildik devlet makamlarından bu konunun çözülmesini istiyoruz

  • Mustafa kocyigit 15.01.2020 - 11:44

    Musteri temsilciligi yalan bilgi veriyor maalesef bizi kandiriyorlar,,,,

  • Tanju korkmaz 15.01.2020 - 10:52

    İptal iade ucretlerini oduyorlarmis yani bu kadarida pes yalan soylemenize ne gerek var insanlari kandirip dolandirmaya ne gerek var.Yogunluktan ulasamayanlar mail atsin diyorlar talep azligi yani yolcu bulamayan bi firma ne kadar yogun olabilir dolandirdik telefonlara bakmiyoruz demiyorlarda bahane uretiyorlar.iadeleri yapmamak icinde binbir bahane kivirma yapip duruyorlar.insanlarin hakkiyla zevki sefa suruyoruz diye aciklama yapmalari yerinde olurdu.

  • Ergün Osmanoğlu 13.01.2020 - 10:04

    Neden kesintili iadeler kesintili yapıliyoy 2440 tl ye aldığımız biletlere 1990 tl iade yapıldı. Aradaki fark nerede sadece mağduriyet yaratılıyor milleti dolandırıyorsunuz. Atlas global kendisi tarifeli uçuşları iptal ediyor yolcular değıl kesintinin sebebi ne?

  • Ali Cengiz Oyunu 13.01.2020 - 12:57

    Önce uçuşları durdurdu. Baktı devletten destek yok. Özel sektörde yatırımı riskli buldu. Dile kolay 135 milyon dolar borç. E bide marka imajı zedelendi. Şimdi de uyanıklık yapıp yılbaşında uçuşlar arttığı için sefer başlattı. 'taki yeni yıl dönüşleri bitene kadar. Tabi O arada bilet sattı. Kasayı azda olsa doldurdu. Şimdi size soruyorum sayın SHGM YETKILILERI.... Ucusa en az 2 hafta kala sebeb ne olursa olsu iptal edilen bilet için yurt içi 100 € , yurtdışı ise km ye göre en az 250 € yolcu başına ödeme yapması gereken ATLASGLOBAL bu ödemeleri yapmismisidr. Eğer yapmadıysa ki nakit sıkıntısı çeken firma bunu nasıl yapacak. Siz SHGM olarak yolculara bu parayı ödeyecek misiniz ?

  • Beyhan Seven 11.01.2020 - 07:45

    Güzel ama irtiba kuramıyoruz

  • Duygu koçhan 11.01.2020 - 12:29

    Benim ödememi hala yapmadınız açıklamalarınız güzel ama henüz 2 aydır bitmeyen bir ödemeniz var bana hala sıra gelmedi nedense birdaha asla sizi tercih etmeyecem....

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.